Metallimusiikki.net

Sabaton julkaisi "Bismarck"-singleensä musiikkivideon

 • Julkaistiin perjantaina 26.04.2019.
 • Luettu 2916 kertaa
 • Bändit:

Reilun kuuden minuutin pituinen video sai ensiesityksensä netissä. Se ilmestyi ruotsalaisyhtyeen virallisella YouTube-kanavalla maanantaina. Kuten singlekappaleen nimestä voi päätellä, kertoo ”Bismarck”-taistelulaivasta. Se upposi toukokuussa 1941 vieden mukanaan noin 2200 saksalaista. Videolla nähdään Sabatonin miehistö Bismarckin rinnalla kenties sen kohtalokkaan taistelun aikana. Klipin ohjasi Matthias Hoene, joka musiikkivideoiden lisäksi on tehnyt töitä erilaisten filmien ja mainospätkien kanssa.

Sabatonin väki kommentoi ”Bismarck”-musiikkivideon olevan fanien eniten toivoma video. Yhtyeen mielestä Bismarckin kohtalo on kiehtova tarina, ja he olivat toivoneet voivansa pukea sen videoksi jo pitkän aikaa, mutta aiemmin heillä ei ollut sopivaa albumia jonka sekaan tuon biisin voisi istuttaa. Klippi on siinä mielessä erikoinen, että sen tuotti Wargaming-niminen ryhmä, ja toisaalta myös videopeli World of Warships, sillä WoW:ltä Sabaton sai alusten 3D-malleja.

WoW

World of Warships on syksyllä 2015 ilmestynyt laivastosota-aiheinen moninpeli, jonka tekijä on pelifirma Wargaming. Sama pelipaja on vuosien varrella koodannut suositut moninpelinsä World of Tanksin sekä World of Warplanesin. Edellä mainittuja pelataan tietokoneella muita pelaajia vastaan. Sabatonin soundeja on vuosien varrella sijoitettu esimerkiksi Hearts of Iron IV -nimiseen, 2. maailmansodan aikaan sijoittuvaan, strategiapeliin. Yhtye sai soundtrackiin kappaleet ”Hearts of Iron”, ”Primo Victoria”, ”Stalingrad”, ”Wolfpack” ja ”Night Witches”. Lisätietoja edellä mainitusta löytyy pelitalo Paradoxin nettisivuilta. Ehkä bändin ja pelimaailman kontaktipinta kasvaa tulevaisuudessakin kuten on käynyt vaikkapa Gun’s N’ Rosesin, joka on saanut musiikkiaan selainpohjaiseen rahapeliin. Sellaisia pelejä on useilla sivustoilla, joten asiasta kiinnostunut lukija voi halutessaan klikata vaikka linkkiä nettikasino sinulle löytääkseen asiasta lisätietoja, tai siirtymällä vaikkapa rahapelien tekemiseen erikoistuneen NetEnt-pelitalon kotisivuille.

“Bismarck”-videon taustalla kuultava kappale sävellettiin noin vuosi sitten. Se nauhoitettiin viime kesänä Jonas Kjellgrenin valvonnassa Black Lounge -studioilla. Kjellgrenin kanssa sabatonilaiset ovat tehneet viime vuosien menestyneimmät albuminsa, sekä 19. heinäkuuta ilmestyvän ”The Great War” -uutuusalbuminsa. Pitkäsoitto ilmestyy Nuclear Blast Recordsin kautta. Sen sisältämät kappaleet painottavat 1. maailmansodan tapahtumia, kuten lukija voi itse todeta vilkaisemalla alla näkyvän soittolistan nimikkeitä. Soittolistan kahdeksannella sijalla mainittu “Fields of Verdun” on albumin ensimmäinen singlelohkaisu. Se ilmestyy 3. toukokuuta.

“The Great War” -albumin kappaleet:

 1. The Future Of Warfare
 2. Seven Pillars Of Wisdom
 3. 82nd All The Way
 4. The Attack Of The Dead Men
 5. Devil Dogs
 6. The Red BaronGreat War
 7. A Ghost In The Trenches
 8. Fields Of Verdun
 9. The End Of The War To End All Wars
 10. In Flanders Fields

20-vuotias Sabaton aloitti uusimman albuminsa nauhoittamisen tasan sata vuotta ensimmäisen maailmansodan päättymisestä. Basisti Pär Sundströmin mukaan kyseessä on suurin levyprojekti, johon bändi on tähänastisen uransa varrella ryhtynyt. Kiekon kappaleissa on syvyyttä ja tarinoita aivan eri tavalla kuin esimerkiksi vuoden 2012 ”Carolus”-kiekolla. Se kertoo Ruotsin valtakunnan kuninkaasta, Kaarle XII:stä, joka hallitsi Ruotsia — Suomikin kuului siihen — noin vuosien 1697 ja 1718 välisenä aikana. ”Carolus Rex” on ehkä juuri nimensä ja teemansa kombinaation ansiosta saanut erityisesti menestystä Ruotsissa, jossa se tähän mennessä on myynyt nelinkertaista platinaa. Ruotsissa platinalevyn raja täyttyy kun levyä on myyty vähintään 30 000 kappaletta.

Sabaton on:

 • Joakim Brodén (laulu ja kosketinsoittimet)
 • Chris Rörland (kitarat ja taustalaulu)
 • Tommy Johansson (kitarat ja taustalaulu)
 • Pär Sundström (basso ja taustalaulu)
 • Hannes van Dahl (rummut ja taustalaulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.