Metallimusiikki.net

Sadistin kitaristi Obscuran albumille.

 • Julkaistiin keskiviikkona 24.11.2010.
 • Luettu 998 kertaa
 • Bändit: ,

Kaksi albumia julkaissut Obscura tiedottaa uuden albumin nauhoitushommien hoidetun nyt valmiiksi. Jossain vaiheessa maaliskuuta 2011 ilmestyvä “Omnivium”-albumi sisältää yhdeksän biisiä. Ne nauhoitettiin Saksassa Woodshed Studion tiloissa yhdessä V. Santuran, eli Victor Bullokin, valvonnassa. Santura on tuottamisen lisäksi tehnyt nimeään tunnetuksi soittamalla kitaraa Dark Fortressissa ja Triptykonissa. Obsucran albumilla häntä ei kuitenkaan varsinaisesti kuulla. Bändi käyttää vierailevana muusikkona Tommy Talamancaa, joka on kosketinsoittaja ja kitaristi italialaisessa death metal -bändi Sadistissa. Talamanca soittaa “Omnivium”-levyllä kitarasoolon kappaleeseen “Euclidean Elements”. Relapse Recordsin kautta julkaistava kiekko on seuraaja saksalaisyhtyeen helmikuussa 2009 esiin tuomalle “Cosmogenesis”-pitkäsoitolle.

Obscuran rumpali Hannes Grossman kertoo uutukaislevyn nauhoitustöiden olleen aikaa vieviä ja intensiivisiä, mutta musiikillisesti se on ollut opettavainen kokemus. Rumpalin mukaan uusi kiekko on ajoittain eeppinen, yleiseltä tasolta nopeampi ja melodisempi kuin edellinen, mutta samalla äärimmäisyyksiin pyrkiviä osuuksia on kyetty kehittämään.

“Omnivium”-albumin kappaleet:

 1. Septuagint
 2. Vortex Omnivium
 3. Ocean Gateways
 4. Euclidean Elements
 5. Prismal Dawn
 6. Celestial Spheres
 7. Velocity
 8. A Transcendental Serenade
 9. Aevum

Hannes Grossman työstää tällä hetkellä omaa opetus-DVD:tä, joka tullaan julkaisemaan nimellä “Progressive Concepts for the Modern Metal Drummer”. DVD esittelee käsi- ja jalkatekniikoita, blast beatien, tuplabasarien ja rytmitysten soittotapoja. Mies sai kipinän tällaisen opetusvideon tekemiseen sen jälkeen kun Obscura palasi Japanin-kiertueelta. Bändi soitti kiertueen yhdessä Nilen kanssa, jonka rumpali George Kollias lienee vaikuttanut tähän projektiin ryhtymiseen.

Obscura on:

 • Steffen Kummerer (laulu ja kitara)
 • Christian Muenzner (kitara)
 • Jeroen Paul Thesseling (basso)
 • Hannes Grossmann (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.