Metallimusiikki.net

Scar Symmetryn Christian erotettu.

 • Julkaistiin lauantaina 13.09.2008.
 • Luettu 2627 kertaa
 • Bändit:

Vuonna 2006 otettu valokuva Scar Symmetryn jäsenistä. Kokoonpanossa yhteensä viisi miestä. Heistä keskimmäisellä pitkät hevihiukset ja muilla kaljut tai lyhyet tukat. Kaikilla mustaa vaatetta yllään. He ovat tummanpunaista ja taitavasti varjostettua taustLaulaja vaihtoon

Ruotsalainen melodista kuolonmetallia koriseva Scar Symmetry pahoittelee faneilleen joutuvansa jatkossa toimimaan ilman nykyistä korisijaansa, sillä vokalistina toiminut Christian Älvestam on päätetty poistaa bändin miesvahvuudesta. Yhtye tiedottaa sen ja Christianin latujen menneen kohtalokkaasti ristiin jo muutamia kuukausia sitten, sillä yhtyeen jäsenten ja sen ex-laulajan välillä kerrotaan olleen perustavanlaatuisia ristiriitoja liittyen Scar Symmetryn luoviin toimiin ja liikeasioihin. Myös henkilökohtaiset erimielisyydet johtivat lopulliseen ratkaisuun. Ruotsalaiset kertovat Christianin kanssa toimimisen asettaneen koko bändiprojektin vaakalaudalle, niin vakavia olivat ryhmän sisäiset ongelmat. Christianin erottamisen takia bändi ei ole keikkaillut pitkään toviin — edelliset keikat koettiin “Holographic Universe“ -levyn julkaisun aikaan.

Scar Symmetry tiedottaa saaneensa viime aikoina lukuisia keikkatarjouksia ja kiertue-ehdotuksiakin, joihin muut bändin jäsenet ovat olleet erittäin hanakasti lähdössä, mutta Christian on ollut tämänsuuntaisia ideoita vastaan. Keikkailun jättäminen sivuun on johtanut muiden jäsenten osalta turhautumiseen, joka nyt purkautui mainitulla tavalla. Bändi kertoo SS-joukkojen perustetun ilonpitoa ajatellen — bändi ei uskonut koskaan pääsevänsä ratsastamaan maineen ja kunnian aallonharjalla. Nyt kuitenkin kolme albumia julkaistuaan ja kiertueilla ympäri Eurooppaa sekä Pohjois-Amerikkaa esiinnyttyään bändi sai “Holographic Universe” -levyn muodossa osviittaa avautuvista mahdollisuuksista. Uusin albumi rynni suoraan Yhdysvaltojen Billboard Top Heatseekers -levylistalle, jonka tuoma huomio on ylittänyt bändin jäsenten villeimmimmätkin odotukset. Yhtye on päättänyt kulkea eteenpäin kohti suurempaa suosiota ilman Christiania jarruttamassa bändin menoa. Scar Symmetryn sakki puolustelee erottamispäätöstään sanomalla elon tiellä tulevan silloin tällöin vastaan tapauksia, joissa on fiksuinta päästää irti ja jatkaa menoa. Christianille yhtye toivottaa parhainta jatkoa ja onnea hänen omissa projekteissaan. SS:n uuden laulajan henkilöllisyys paljastetaan lähiaikoina.

Christian Älvestam kertoo julkaisemassaan lausunnossa olevansa surullinen jouduttuaan syrjään. Hän painottaa eronneensa bändistä lähinnä vain musiikillista tuotantoa ja keikkailua koskevien erimielisyyksien takia. Mies toivoo entisen bändinsä tulevaisuuden olevan yhtä menestyksekäs kuin se nyt on. Älvestam aikoo jatkaa laulamista, soittamista, musiikin luomista ja esittämistä vielä pitkään. Hän hehkuttaa olevansa vasta musiikillisen taipaleensa alkupäässä. Vokalisti kiittää kaikkia Scar Symmetryn välityksellä tapaamiaan muusikoita ja bändejä, tapahtumien järjestäjiä ja levy-yhtiö Nuclear Blastin väkeä, sekä median edustajia. Myös faneja muusikko kiittelee hyvistä hetkistä.

Scar Symmetryn uusin albumi on “Holographic Universe”. Se julkaistiin täällä Euroopassa 20. kesäkuuta. Kiekko kipusi Yhdysvalloissa, jossa se ilmestyi heinäkuun alussa, Billboard-listalla erityisen Heatseekers-mittarin rivistössä sijalle n:o 33. Euroopassa albumi on menestynyt erinomaisen hyvin etenkin Suomessa, jossa levy viihtyi maamme albumilistan sijalla 37. Iso-Britannian indie-listalla kiekko oli korkeimmillaan 39. pallilla, Itävallassa sijalla 65. ja Saksassa 68. sijalla.

“Holographic Universe” -albumin kappaleet:

 1. Morphogenesis
 2. Timewave Zero
 3. Quantumleaper
 4. Artificial Sun Projection
 5. The Missing Coordinates
 6. Ghost Prototype I (Measurement of Thought)
 7. Fear Catalyst
 8. Trapezoid
 9. Prism and Gate
 10. Holographic Universe
 11. The Three-Dimensional Shadow
 12. Ghost Prototype II (Deus Ex Machina)

Scar Symmetry on:

 • Christian Älvestam (laulu)
 • Jonas Kjellgren (kitarat)
 • Kenneth Seil (basso)
 • Henrik Ohlsson (rummut)
 • Per Nilsson (kitarat)

Huhtikuussa 1976 syntynyt Christian Älvestam on Ruotsin Skövdeen majoittunut bändi, joka kertoo soittaneensa aikaisemmin mm. sellaisissa yhtyeissä kuin Angel Blake, Carnalized, Solar Dawn ja Syconaut. Mies vaikuttaa lisäksi Alteronissa, Incapacityssa, Miserationissa ja Orchards Of Saturnin, Quest Of Aidancen, Solution .45:n, Torchbearerin ja Unmooredin joukoissa.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.