Metallimusiikki.net

Shape of Despair työstää 7"-levyä.

Mustavalkoinen bändikuva Shape of Despair -nimisen metalliyhtyeen jäsenistä. Kuvassa viisi miestä ja yksi nainen, joka seisoo joukon keskimmäisenä. Kaikilla heillä pitkät hiukset. He seisovat tiiliseinää vasten.Bändi on Helsingistä

Kotimainen doom/death metallia hönkivä Shape of Despair uutisoi työstävänsä tällä hetkellä uutta 7”-EP:tä julkaistavaksi norjalaisen Solarfall Recordsin toimesta. Tarkempia tietoja julkaisusta aiotaan paljastaa lähiaikoina.

Bändin tuorein albumi on vuoden 2005 elokuussa Spinefarm Recordsin kautta ilmestynyt “Shape of Despair”. Kiekko sisältää yli 63 minuuttia ilotonta ja hidastempoista metallimusiikkia yhteensä 7 kappaleessa. Kiekko sisältää musiikkimateriaalia mm. ensimmäiseltä demolta, mikä kulkee nimellä “Alone in the Mist”. Levyllä kuullaan myös uusi biisi, “Sleeping Murder”.

“Sleeping Murder” -niminen biisi äänitettiin vuoden 2005 maaliskuun lopussa savonlinnalaisen Sundicoop Studioiden suunnalla.

Pari vuotta sitten ilmestynyt “Shape of Despair” on seuraaja bändin syyskuussa 2004 julkaisemalle “Illusion’s Play” -opukselle. Se julkaistiin Spinefarm Recordsin kautta Euroopassa. Kiekko on jatkoa SoD:in vuonna 2001 valmistamalle “Angels of Distress” -pitkäsoitolle.

“Shape of Despair” -albumin kappaleet:

 1. Sleeping Murder
 2. Night's Dew
 3. Sylvan-Night
 4. Quiet These Paintings Are — Outro
 5. Woundheir
 6. To Adorn
 7. In The Mist

Shape of Despair on:

 • Pasi Koskinen (laulu)
 • Natalie Koskinen (laulu)
 • Jarno Salomaa (kitarat)
 • Tomi Ullgren (kitarat)
 • Sami Uusitalo (basso)
 • Samu Ruotsalainen (rummut)

Bändi on toiminut vuodesta 1995, mutta se tunnettiin vuoteen 1998 asti nimellä Raven. Yhtyeen musiikille tunnusomaista on sen hidastempoisuus, tunnelmallisuus ja kylmyys.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.