Metallimusiikki.net

Sirenian kitaristi vaihtui.

 • Julkaistiin tiistaina 20.05.2008.
 • Luettu 1255 kertaa
 • Bändit:

Sirenian promovalokuva "Nine Destinies and a Downfall" -albumin sessioista. Kuvassa näkyy uhkaavaa pilvistä taivasta vasten nelihenkinen kokoonpano, jossa kolme laitimmasta ovat mustiin pukeutuneita hevimiehiä, keskimmäinen vaaleahiuksinen nainen.Kitaristiksi Michael Krumins

Norjan goottimetalliryhmä Sirenia kailottaa päättäneensä lähes neljän vuoden kestäneen yhteistyönsä kitaristi Bjørnar Landan kanssa, koska mies on päättänyt paneutua jatkossa perhe-elämäänsä ja opintoihnsa. Yhtyeen ja kitaristin välillä ei ollut henkilökemioista johtuvia konflikteja tai musiikillisia ristiriitoja, vaan he ovat edelleen keskenään ystävyksiä. Bändi haluaakin kiittää Bjørnaria mahtavista kokemuksista, joita heille ehti karttua runsaasti yhteisten vuosien aikana, ja toivoo miehelle parhainta jatkoa tulevaisuudessaan. Sirenia ilmoittaa värvänneensä uudeksi kitarataituriksi sellaisen muusikon kuin Michael S. Krumins. Hän on soitellut aikaisemmin Trail Of Tears -nimisessä metallibändissä sen alkuaikoina yhdessä rumpali Jonathan A. Perezin kanssa. Sen jälkeen kun Krumins oli poistunut TOT:in tiimistä, hän liittyi vuoden 2003 päivinä Green Carnationiin.

Kitaristi Michael S. Kruminsin Green Carnationin vakanssi päättyi hiljattain siihen, että bändi laittoi lapun luukulle. Tämä tarjosi Kruminsille oivan tilaisuuden ottaa vastaan uusia pestejä, kuten nyt Sireniassa vapautunut kitaristin paikka. Michael on vuosien varrella opiskellut Kristiansandissa sijaitsevassa musiikkikonversatoriossa alan hommia.

Sirenia esiintyy:

 • 13. kesäkuuta 2008: Hjørnet (Kristiansand, Norja)
 • 21. kesäkuuta 2008: Gothic Metal Palace (Zuidlaren, Hollanti)
 • 10. heinäkuuta 2008: Masters Of Rock (Vizovice, Tsekin tasavalta)

Metallimusiikki.net uutisoi aikaisemmin Sirenian ottaneen uudeksi laulajattarekseen 25-vuotiaan espanjalaisen laulajan, Ailynin. Hän on syntyjään tunnettu nimellä Pilar Giménez García. Ailyn korvasi Sireniasta eronneen Monika Pedersenin — Monika otti lopputilin syksyllä 2007 tehtyään bändin kanssa vain yhden albumin. Naisen eroamiseen liittyi ylitsepääsemättömät musiikilliset erimielisyydet hänen ja bändin muiden jäsenten välillä. Pedersenin äkillinen eroamispäätös johti siihen, ettei Sirenia kyennyt hoitamaan kaavailemaansa Euroopan-kiertuetta, jonka sen piti soittaa yhdessä Therionin kanssa. Uudeksi naislaulaksi otettu Ailyn on tehnyt aikaisemmin itseään tunnetuksi suurelle yleisölle osallistumalla The X Factor -televisiosarjan espanjalaiseen versioon. Sarja on televisiosarja, jossa esitellään eri alojen lahjakkuuksia.

Sirenian tiimi uutisoi Ailynin värväytymisen tiimoilla löytäneensä vihdoinkin todellisen taiturin, vuonna 1982 Barcelonassa syntneen ailynin. Sirenia kertoi Ailynin olevan jo lapsuusvuosista lähtien ollut tekemisissä musiikin kanssa. Metallimusiikin parissa laulaja on tehnyt töitä vuodesta 2004 lähtien. Ailynin kanssa bändi on jo ehtinyt tehdä esituotantovaiheet useissa eri biiseissä — yhtye hehkuttaa naisen lauluäänen sopivan Sirenian uusiin biiseihin vallan täydellisesti. Bändi on erittäin tyytyväinen uuteen vokalistiinsa.

Yhtyeen uusin albumi on edellisen vuoden alussa ilmestynyt “Nine Destinies and a Downfall”. Se kipusi Saksassa maan virallisella Media Control –listalla sijalle n:o 54. Sirenia kävi äänittämässä albumi kotimaassaan sijaitsevan Jailhouse-studion tiloissa tuottaja Hans Eidsgardin kanssa. Levyä purkitettiin osittain myös Ranskan seudulla Terje Refsnesin seurassa Soundsuite Studioilla. Albumin miksaus- ja masterointivaihe hoidettiin pois alta Tanskan Aarhus-nimisellä paikkakunnalla sijaitsevassa Antfarm-studiossa Tue Madsenin toimesta.

Sirenia on:

 • Morten Veland (ohjelmointi, laulu, basso ja kosketinsoittimet)
 • Ailyn (laulu)
 • Jonathan A. Perez (rummut)
 • Michael S. Krumins (kitara)
 • Bjørnar Landa (kitara)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.