Metallimusiikki.net

Slayer ja Dave Lombardo riidoissa keskenään

  • Julkaistiin perjantaina 22.02.2013.
  • Luettu 1370 kertaa
  • Bändit:

Yhdysvaltalainen rumpali Dave Lombardo, joka tunnetaan parhaiten thrash metallia soittavan Slayerin jäsenenä, kertoo median edustajille jakamassaan tiedotteessa joutuneensa ainakin hetkellisesti syrjäytetyksi. Bändin seuraavat live-esiintymiset Australiassa tullaan rahasta alkunsa saaneen riidan vuoksi soittamaan sellaisella kokoonpanolla, jossa Dave Lombardon tilalla esiintyy toistaiseksi nimeämätön rumpali. Lombardo sai tietää syrjäyttämisestään sähköpostin välityksellä 14.2. Hän pahoittelee australialaisten faniensa puolesta, jotka ovat hankkineet keikkalippuja toivoessaan näkevänsä Slayerin ydinkolmikon lavalla. Lombardon ja kitaristi Kerry Kingin välit tulehtuivat, kun rumpali tiedusteli voisiko keikkaelämän finanssipuolta muuttaa heille edullisempaan suuntaan.

Slayerin viimeisin bänditreeni päättyi niin, ettei Kerry Kingiä näkynyt paikalla. Hän sai myöhemmin sähköpostia lakimiehiltä, jotka ilmoittivat jonkun toisen soittavan rumpuja tulevalla Australian-kiertueella. Dave Lombardolle valkeni vuodenvaihteessa, että hän oli vuoden 2012 aikana kiertänyt eri puolilla maailmaa saamatta siitä varsinaista palkkaa.

Hänelle oli maksettu pieniä etukäteiskorvauksia, ei kuitenkaan keikkapalkkioita eikä myöskään kirjanpitoa ollut hänelle nähtävissä. Hänelle toisaalta tehtiin selväksi, että palkkaa tulee jos hän solmii pitkäkestoisen yhteistyösopimuksen, josta ei kuitenkaan käynyt ilmi millä perusteella manageri vähentäisi komissioita ja joka ei antaisi hänelle mahdollisuutta nähdä keikkahommien budjettia. Samalla sopimus olisi kieltänyt häntä tekemästä bändiin liittyviä haastatteluita suurelle yleisölle.

Lombardon mukaan Slayerin kiertuetulot oli 90-prosenttisesti merkitty verotuksessa kuluiksi, mukaan lukien managereille maksetut korvaukset. Se hänen mukaansa oli johtanut miljoonien Yhdysvaltain dollarien menetyksiin. Slayer oli siis kiertueilla soittamisesta netonnut itselleen kymmenyksen, joka jaettiin neljän bändiläisen kesken. Kerry King teki Davelle selväksi, ettei hän ollut kiinnostunut asian selvittämisestä ja jos siitä tulisi riidan aihe, bändiin hankittaisiin uusi rumpali.

Slayer on:

  • Tom Araya (laulu ja basso)
  • Jeff Hanneman (kitara)
  • Kerry King (kitara)
  • Dave Lombardo (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.