Metallimusiikki.net

Slayer: "World Painted Blood".

 • Julkaistiin torstaina 03.09.2009.
 • Luettu 2325 kertaa
 • Bändit:

Yhdysvalloista käsin toimiva Slayer paljasti äskettäin tarjoavansa marraskuun alussa uuden albumin CD- ja vinyyliversioina. Thrash metallia sisältävä pitkäsoitto on eilen varmistuneiden suunnitelmien valossa tarkoitus julkaista 2. marraskuuta kansainvälisellä tasolla, mutta yhtyeen kotimaassa levy ilmestyy vasta päivää myöhemmin levy-yhtiö American Recordignsin kautta. Järjestyksessä kymmenes Slayerin studiosoitto sai nimekseen “World Painted Blood”. Rumpalina toimiva Dave Lombardo hehkuttaa hänen ja koko bändin olevan aivan täpinöissään albumin johdosta. Tällä kertaa Slayer on rumpalin antamien tietojen mukaan panostanut aikaisempaa enemmän juuri levyn kotelointiin, sillä albumi haluttiin tarjoilla hieman erikoisemmalla tavalla kuin aiemmin.

Slayerin albumista “World Painted Blood” tullaan tarjoamaan yhteensä kolme eri versiota. Normaali painos sisältää CD-levyn ja lukuisia kansitaiteita. Erikoisversio varustetaan bonus-DVD:llä ja kolmas versio on 180 gramman vinyylipainos. Jälkimmäisen opuksen detaljit vuodetaan esiin lähitulevaisuudessa.

“World Painted Blood” -albumin kappaleet:

 1. World Painted Blood
 2. Unit 731
 3. Snuff
 4. Beauty Through Order
 5. Hate Worldwide
 6. Public Display Of Dismemberment
 7. Human Strain
 8. Americon
 9. Psychopathy Red
 10. Playing With Dolls
 11. Not Of This God

Kolme vuotta sitten ilmestyneen “Christ Illusion” -albumin seuraaja on erityisesti bändiä itseään tyydyttävä kokonaisuus. Dave Lombardo toivoo faniensa nauttivan levystä yhtä paljon kuin he. Hänelle itselleen jo äänitteen nauhoitusvaihe oli yksi mahtavimmista kokemuksista, joita hän on Slayerin riveissä saanut tehdä. Myös kappaleiden kirjoittaminen oli yhtä sielujen säkenöintiä, Lombardo katsoo kirjoitusprosessin aikana heidän viettäneen paljon laatuaikaa, jonka ansiosta kaikkien jäsenten toiveita ja ideoita päästiin toteuttamaan levyn kappaleissa.

Slayer nauhoittu uuden albuminsa Los Angeleissa kahden eri äänitysputken varrella. Ensimmäinen äänitysvaihe hoidettiin viime vuoden lokakuun 2008 ja tammikuun 2009 välisenä aikana. Jälkimmäinen purkitusputki maaliskuussa kuluvaa vuotta. Kiekon tuottajana toimi Greg Fidelman. Sama mies käpälöi aikaisemmin mm. Metallican ja Slipknotin musiikkia. Vastaavana tuottajana toimi Slayerin pitkäaikainen kollega, Rick Rubin, jonka suosituksesta Fidelman pestattiin em. virkaan.

“World Painted Blood” -albumin kansitaidetta eikä sen lopullista biisilistaa ole vielä tiedossa. Yhtye julkaisi aikaisemmin MySpace-sivuillaan opuksella kuultavan kappaleen “Hate Worldwide” ilmaiseksi. Sama biisi laskettiin myös eräille muille nettimusiikin puodeille ostettavaksi. Singlenä julkaistu levy on kitaristi Kerry Kingin säveltämä. Sen CD-formaatissa julkaistu versio on tarjolla vain Hot Topicin myymälöissä. King suitsuttaa tämän kappaleen kuulostavan mainiolta ja erityisesti vokalisti Tom Arayan ääni on siinä aivan uskomaton.

Slayer on:

 • Tom Araya (laulu ja basso)
 • Jeff Hanneman (kitara)
 • Kerry King (kitara)
 • Dave Lombardo (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.