Metallimusiikki.net

Slipknot vaihtaa maskit.

 • Julkaistiin keskiviikkona 02.04.2008.
 • Luettu 1456 kertaa
 • Bändit:

Yhdysvaltalaiset ja Iowasta kotoisin olevat Slipknot-yhtyeen jäsenet ovat ensimmäistä kertaa paljastaneet miltä heidän uudet naamanaamarinsa näyttävät. Hämärä valokuva yhtyeen jäsenten uusista maskeista on asetettu näytille yhtyeen nettisivujen aloitussivulle osoitteeseen www.slipknot1.com. Slipknotin porukka tulee esiintymään yleisön edessä uusien suurikokoisten naamavärkkiensä kera amerikkalaisen Rockstar Energy Mayhem -festivaalin lavalla, jota vietetään Seattlen kaupungissa 9. heinäkuuta White River Amphitheatren tiloissa. Naamaribändin uudet kasvomaskit ovat suurikokoisia ja samaa teemaa noudattavia mötiköitä, jotka muistuttavat lähinnä Pääsiäissaarilta löytyviä kivipaaseja. Maskipaljastus tehtiin eilen 1. huhtikuuta, joten ryhmä on saattanut vedättää suurta yleisöä aprillipilan merkeissä — bändiä edustavan Roadrunner Recordsin puhemies kuitenkin vannoo naamariuudistuksen olevan kaikkea muuta kuin vitsi tai pila.

Slipknow tulee vaihtamaan naamarinsa, jonka lisäksi se tuo esiin uuden albumin tämän vuoden puolella 11. elokuuta. Uudella albumilla ei ole vielä nimeä, mutta se aiotaan julkaista Roadrunner Recordsin kautta Euroopassa ja sitten päivää myöhemmin yhtyeen kotimaassa. Se on seuraaja vuonna 2004 ilmestyneelle “Vol. 3: (The Subliminal Verses)” -nimiselle pitkäsoitolle. Uuden albumin äänitystöissä avustaa tuottaja Dave Fortman, joka on aiemmin uransa aikana tehnyt töitä myös supersuositulle jenkkimetallia soittavalle Mudvaynelle sekä Evanescencelle.

Rockstar Energy Mayhem -festivaali, jota vietetään elokuussa, on ensimmäistä kertaa järjestettävä musiikkitapahtuma. Nuoreksi festivaaliksi se on saanut erinomaisen esiintyjäkaartin, sillä Slipknotin lisäksi paikalla metallia mättää myös Slipknot, Dragonforce ja Mastodon.

Slipknotissa lyömäsoittimista vastaava Shawn “Clown” Crahan on hiljattain paljastanut Revolver-musiikkilehdelle, että yhdeksänhenkisen Iowasta saapuvan metalliryhmän uusi albumi on täysin erilainen kuin “Vol. 3”. Bändi ikään kuin reissaa uudella kiekolla uusiin sfääreihin kuin aikaisemmin.

Yhtye on ollut tauolla vuoden 2005 loppuvaiheilta asti, jolloin se päätti onnistuneesti “Vol. 3” -albumin promoamiseksi tehdyn kiertueen. Taukovuosien aikana osa yhtyeen jäsenistä on luonut uusia musiikkiviritelmiä ja osallistunut musiikkimaailman touhuihin muilla tavoin. Bändin mukaan tällaisia taukoja Slipknot joutuu aina välillä ottamaan, jotta nälkä bändin parissa toimimisessa pysyisi tallessa. “Vol. 3” on bändin järjestyksessä kolmas studioalbumi.

“Vol. 3: The Subliminal Verses” -albumin kappaleet:

 1. Prelude 3.0
 2. The Blister Exists
 3. Three Nil
 4. Duality
 5. Opium Of The People
 6. Circle
 7. Welcome
 8. Vermilion
 9. Pulse Of The Maggots
 10. Before I Forget
 11. Vermilion pt. 2
 12. The Nameless
 13. The Virus Of Life
 14. Danger — Keep Away

Bändin tuorein albumi on musiikillisesti samaa linjaa kuin kaksi ensimmäistäkin kiekkoa, mutta sillä erotuksella, että “Vol. 3” on huomattavasti melodisempi kuin edeltäjänsä. Se on samalla ensimmäinen kiekko Slipknotilta, johon ei ole isketty etukanteen “Parental Advisory” -varoitustarraa. Albumi äänitettiin Rick Rubinin kartanossa, jossa väitetysti kummittelee. Albumista julkaistiin vuonna 2005 erikoispainos, joka sisältää bonus-CD:n.

Slipknot on:

 • Sid Wilson (DJ, soittaa myös osan sampleista)
 • Paul Gray (basso)
 • Chris Fehn (lyömäsoittimet ja taustalaulu)
 • James Root (kitara)
 • Craig “133” Jones (samplet, koskettimet)
 • Shawn “Clown” Crahan (lyömäsoittimet ja taustalaulu)
 • Mick Thomson (kitara)
 • Corey Taylor (laulu)
 • Joey Jordison (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.