Metallimusiikki.net

Sonata Arctica: "Paid In Full" -video valmistui.

  • Julkaistiin lauantaina 31.03.2007.
  • Luettu 2588 kertaa
  • Bändit:

Sonata Arctica –yhtyeen jäsenet seisovat lumisen seinän tai rinteen edessä rivissä. Kuvassa viisi miestä, joista jokainen pukeutunut mustiin vaatteisiin. muutamalla miehistä on yllään lyhythihaiset paidat.Melodista metallia veivaava Sonata Arctica on saanut valmiiksi uuden musiikkivideonsa kuvaustyöt. Musiikkivideo on tehty bändin uudesta singlestä, minkä nimi on “Paid in Full”. Orkesterin nettisivuilta löytyy musiikkivideon tekemisestä uutisoiva englanninkielinen päiväkirja, mistä voi käydä kaivelemassa musiikkivideon tekemiseen liittyvää kuvamateriaaliakin. Päiväkirjassa julkaistujen valokuvien perusteella musiikkivideossa tullaan näkemään räjähdyksiä — bändikin tunnustaa, että oli erittäin hauskaa katsella kun pyrotekniikasta vastaava Ari räjäytteli jäätä. Yksi räjähdys nostatti ilmoille 20–30 metriä korkean vesi- ja jääryöpyn. Räjähdyksiä ammuttiin ilmoille puolisen tusinaa.

Kyseinen kappale kuullaan yhtyeen tuoreella “Unia“-albumilla, joka julkaistaan toukokuun puolella. Albumihan miksattiin Helsingissä, Finnvox-studioilla ja masteroitiin tukholmalaisessa Cutting Roomin tiloissa.

SA:n laulaja, Tony Kakko ja kosketinsoittaja, Henrik Klingenberg, tulevat isännöimään “Unia”-albumin kuuntelujuhlaa. Juhla järjestetään Amerikan New Your Cityssä huhtikuun 2. päivä. Albumin koko kappalelista on juhlavieraiden kuunneltavissa.

Yhtye, joka perustettiin vuoden 1996 aikana Kemissä, on kerännyt uransa aikana runsaasti meriittiä. Bändi on äänestetty vuonna 2001 parhaaksi uudeksi bändiksi Suomen äänitysteollisuuden yhdityksen kilpailussa. Bändin toinen albumi, “Silence”, myi Suomessa kultaa ja ohitti siinä sivussa myös Eminemin listasijoituksen pari vuotta myöhemmin. Kolmas albumi, eli “Victoria’s Secret” kipusi myöskin kirkkaimmalle ja korkeimmalle sijalle. “Winterheart’s Guild” pääsi Suomen albumilistan TOP 10-listalle. Bändi on uransa aikana esiintynyt myös Iron Maidenin kanss Euroopassa.

Yhtyeen kolmas Pohjois-Amerikan suuntaan osoitettu kiertue käynnistyy syyskuun 12. päivä Texasista. Kiertueella miehet keikkailevat mm. ProgPower USA VIII Festival -tapahtumassa Atlantassa. Pari viikkoa sitten yhtye tiedotti, että kitaristi ei keikkaile, sillä kitaristi Jani Liimatainen joutuu suorittamaan kansalaisvelvollisuutensa. Liimatainen kuitenkin haluaa päästä tekemään live-esiintymisiä mahdollisimman pian. Mies kertoo ikävöivänsä hikisiä iltoja lavoilla ja yhtä hikisiä päiviä keikkabussissa.

Sonata Arctica on:

  • Tony Kakko (laulu)
  • Henrik Klingenberg (kosketinsoittimet)
  • Jani Liimatainen (kitara)
  • Marko Paasikoski (basso)
  • Tommy Portimo (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.