Metallimusiikki.net

Stam1nan "Rikkipää" sensuroitiin YouTubesta.

 • Julkaistiin perjantaina 14.05.2010.
 • Luettu 2158 kertaa
 • Bändit:

Stam1nan albumin "Viimeinen Atlantis" etukannessa näkyy keltainen pohjapaperi ja sen päällä sininen kolmio. Kolmion sisällä kuin hyökyaaltoa muistuttava symboli, joka muodoltaan muistuttaa jingia ja jangia.Julkaistiin 10.2.2010

Kotimainen metallibändi Stam1na on päässyt valtakunnan mediassa esille tuoreimman “Rikkipää”-musiikkivideonsa kokemasta sensuroinnista johtuen. Stam1nan uusin musiikkivideo ehti olla YouTube-videoklippipalvelussa nähtävillä vain 31 tuntia ennen kuin palvelun sensori otti teoksen pois näkyvistä. Bändin keulahahmoa, Antti Hyyrystä, haastateltiin aikaisemmin tällä viikolla YleX:n Aamu-radiolähetyksessä, jossa muusikko hämmästeli ja kummasteli moista, sillä Hyyrysen mukaan videossa ei ole mitään arkaluontoista materiaalia. Toisaalta Stam1na-bändillä on sensuroimaton versio aikaisemmin julkaisemastaan väkivaltapitoisesta musiikkivideosta toiseen biisiin, jota ei ole poistettu. “Rikkipää” on biisi Stam1nan neljänneltä albumilta, nimeltään “Viimeinen Atlantis”. Se julkaistiin helmikuussa 2010.

Lemiläisyhtyeen neljäs albumi kävi kipuassa Suomen virallisella albumilistalla kultasijalle. Teos on myynyt Suomessa kultalevyrajan verran, eli yli 10 000 kappaletta. Äänitteen sisältämät kappaleet nauhoitettiin lappeenrantalaisen Astia Studion uumenissa. Niiden tuottajana toimi Miitri Aaltonen, siis sama mies, joka hoiti bändin levytysuran kahden ensimmäisenkin kiekon tuottamisen.

“Viimeinen Atlantis” -albumin kappaleet:

 1. S.O.S. (Salatkaa Oma Sijaintinne)
 2. Piste Jolta Ei Ollut Paluuta
 3. Pakkolasku
 4. Jäteputkiaivot
 5. Maalla, Merellä, Ilmassa
 6. Elämän Tarkoitus
 7. Viestintuoja
 8. Rikkipää
 9. Tsunami
 10. Eloonjäänyt
 11. Viimeinen Atlantis

“Rikkipää”-biisiin purkitettu musiikkivideo sisältää yhtyeen viime vuonna tekemän kesäkiertueen aikana nauhoitettua videokuvaa. Video laitettiin YouTubeen nähtäväksi keskiviikkona. Se katosi klippipalvelusta eilen.

Stam1na on:

 • Antti Hyyrynen (laulu ja kitara)
 • Kai-Pekka Kangasmäki (basso ja laulu)
 • Emil Lähteenmäki (kosketinsoittimet)
 • Pekka Olkkonen (kitara)
 • Teppo Velin (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.