Metallimusiikki.net

Stone 8.3.2013 Helsingin Cirkuksessa!

 • Julkaistiin maanantaina 01.04.2013.
 • Luettu 1897 kertaa
 • Bändit:

Kylmänsininen valokuva pitkähiuksisesta miehestä soittamassa kitaraa spottivalojen edessä.Kuva: Jouni Kautto

Suomen metallihistorian yksi kuuluisimpia yhtyeitä, Stone, julkaisi keväällä "Complete"-nimisen paketin, joka sisältää kaikki bändin pitkäsoitto ja singlejulkaisut. Samaan syssyyn äijät starttasivat pienen useisiin kaupunkeihin kohdistuneen rundon. Helsingin-keikka oli toteutettu niin, että alkuillasta oli kaikille avoin esiintyminen, ja loppuilta oli pyhitetty 18 vuotta täyttäneille. Itse olin paikalla ikärajattomalla keikalla. Saapuessani puolta tuntia ennen ovien aukeamista, oli Kampin Narinkkatorille jo ehtinyt kertyä pitkähkö jono. Aikamme tökötettyämme pakkasessa, aukenivat onnelan ovet, ja ihmiset alkoivat pakkautua sisään metallista messua odottaen. Miten keikka sitten meni? Tässä pieni yhteenveto!

Myöhäisillan keikka oli loppuunmyyty, ja alkuillan keikallekin tuntui kasaantuvan tuvan täydeltä väkeä. Hauskaa oli nähdä, että kävijöitä oli parhaimmillaan kahdessa sukupolvessa. Stonea aikanaan diggailleita, ja näiden teini-ikäisiä lapsia.

Bändi ei juuri antanut odottaa itseään, vaan kymmenisen minuuttia alkuperäisen ajan jälkeen räjähti. Itseoikeutettuna aloitusbiisinä oli tietysti huikea ja riffeistään tunnettu "Get Stoned". Heti kävi ilmi, että keikka oli soundeiltaan todella loistava, ja yrmyävät kitarat ja tanakka komppiosasto kuulostivat uskottavalta. Oli myös hienoa huomata bändin kuulostavan jopa voimakkaammalta ja aggressiivisemmalta kuin kultavuosinaan. Lisäksi yhteissoitto tuntui tiukalta, kun ottaa huomioon, että bändi on soittanut viime vuosina yhdessä vain satunnaisesti. Mitään suuria näyttävyyksiä ei bändi tarjoillut. Mikäs siinä kun musa itsessään oli näin täyttä rautaa.

Kuvassa Stone esiintymässä Helsingin Circuksessa 8.3.2013. Kuvan otti Jouni Kautto.
Stone esiintymässä 8.3.2013. Kuva: Jouni Kautto.

Biisilista oli kasattu melko hyvin, eikä suvantokohtia juuri ollutkaan. Itse olen sitä mieltä, että Stone on aina ollut parhaimmillaan ei niin nopeissa biiseissä, vaan keskitemmon päälle rakennetuissa riffittelyissä. Myös lauluosuuksissa oli kaivattua purevuutta. Lavan edustalle pakkautui melkoisesti nuorisoa. He ottivatkin kaiken irti musiikista.

Loppupuolelle keikkaa oli sijoitettu sellaisia helmiä kuin "No Anastesia!" ja "No Commands", jotka kuumensivat ainakin itseni korvia niin että melkeinpä leijuin ilmassa. Ilmiselvästi on todettava, että bändillä on vielä näin paljon annettavaa, ja musiikillisesti ote on vain tiukentunut. Voin vilpittömästi sanoa nähneeni parhaan keikan pitkään aikaan. Sellaiset saunanlöylyt bändi heitti, että vieläkin on selkä punaisena!

Nämä kuultiin:

 1. Get Stoned
 2. Meat Mincing Machine
 3. Real Delusion
 4. Concrete Malfornation
 5. Back to the Stone Age
 6. White Worms
 7. Light Entertainment
 8. Empty Suit
 9. Small Tales
 10. The Day of Death
 11. No Anesthesia!
 12. No Commands
 13. Encore:
  • Finlandia
  • Sweet Dreams
  • Reached Out
  • Overtake

Stone on:

 • Janne Joutsenniemi (laulu ja basso)
 • Jiri Jalkanen (kitara)
 • Markku Niiranen (kitara)
 • Roope Latvala (kitara)
 • Pekka Kasari (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.