Metallimusiikki.net

Stratovarius julkaisee sittenkin albumin.

Revolution Renaissancen keulahahmo Timo Tolkki tiedottaa uuden bändinsä biisien kirjoittamisen sujuvan sulavasti ja mukavasti. Hän kertoo tekevänsä bändinsä kanssa demoja lähiaikoina. Studioon miehistö siirtyy syyskuussa. Levyllä tullaan kuulemaan ainakin sellaisia kappaleita kuin “Icarus”, “Age Of Aquarius”, “The Loneliness Of A Thousand Years”, “Revolution Has Begun”, “Mary My Guardian” ja “Walk On”. Nimetyt kappaleet ovat työnimiä, joten niiden kirjoitusasu ja sisältämät sanat saattavat vielä muuttua. Timo Tolkki kirjoittaa kotisivuillaan osoitteessa www.timotolkki.com nimeävänsä lähitulevaisuudessa, todennäköisesti elokuun alussa, Revolution Renaissance -koplan vakituisen basistin. Hän kertoo bassotaiturin olevan ruotsalainen. Joulukuussa orkesteri tullee tekemään kiertueen Etelä-Amerikassa.

Muusikko puhuu hajottamansa Stratovarius-yhtyeen julkaisevan sittenkin kaikkien aikaisempien väitteidensä vastaisesti yhden uuden albumin. Albumi ilmestyy myöhään vuonna 2009. Se on Tolkin kertoman mukaan ns. “get-together” -albumi, jossa soittavat rumpalina Tuomo Lassila, kosketinsoittaja Antti Ikonen ja hän itse vokalistina ja kitaristina. Vuodessa on Timo Tolkin mukaan tasan 12 kuukautta, ja seuraavasta Stratovarius-albumista syntyy yhtyeen järjestyksessä 12. levy. Se sulkee bändin loisteliaan saagan kunnioittaen ja ylpeydellä.

Timo Tolkki tulee lisäksi julkaisemaan uusintapainoksina nettikauppansa välityksellä sooloalbuminsa “Classical Variations and Themes” sekä “Hymn To Life”. Molemmista levyistä tehdään remasteroidut versio. Mies vihjaakin nettisivustonsa Tolkki.com-nettisivustonsa olevan nyt huoltotoimenpiteiden alla ja että sille valmistellaan uutta ulkoasua julkaistavaksi lähitulevaisuudessa.

Revolution Renaissancen debyyttialbumi, nimeltään “New Era“, on edellä mainitun artistin mukaan todellinen power metallin taidonnäyte, joka vie kuuntelijan suoraan nostalgisiin Stratovariuksen “Visions”-albumin aikakaudella tarjoamiin tunnelmiin. “New Era” on itse asiassa se pitkäsoitto, josta piti tulla alunperin seuraava Stratovariuksen albumi ennen kuin T. Tolkki päätti toisin.

Soundi-lehden toimittaja Petri Silas puhui taannoin Stratovariukseen jäljelle jääneiden jäsenten, nimittäin vokalisti Timo Kotipellon, kosketinsoittaja Jens Johanssonin ja basisti Lauri Porran, kanssa bändin tulevaisuudesta ja välien rikkoontumisesta bändin takapiru Timo Tolkin kanssa. Haastattelu tehtiin juuri ennen kuin Stratovariuksen jäsenet olivat siirtymässä Lappajärvelle purkittamaan uutta musiikkimateriaalia. Porran, Johanssonin ja Kotipellon seurassa oli yhtyeen uusin värväys, nuori kotimainen kitaristi, jonka nimeä ei ole vielä paljastettu suurelle yleisölle. Nelikko aikoo astua todennäköisesti Suomen rajojen sisällä sijaitsevaan studioon kuluvan vuoden lopussa nauhoittamaan uutta pitkäsoittoa, joka julkaistaan vuoden 2009 aikana. Haastattelua antaessaan bändin jäsenet eivät vielä tienneet aikovatko he käyttää Stratovarius-nimeä bändistään — osa jäsenistä halusi, mutta toinen osa ei kokenut sitä merkitykselliseksi. Timo Tolkki luovutti 20. toukokuuta yhtyeeseen jäljelle jääneille jäsenille oikeudet käyttää halutessaan Stratovarius-nimeä bändiviritelmästään.

Timo Tolkki julkaisee kirjan

Timo Tolkki tulee julkaisemaan Like Kustannuksen kautta kirjan, joka ei muusikon omien sanojen mukaan sisällä kovinkaan paljon Stratovarius-henkistä materiaalia, mutta sen sijaan eräitä kertomuksia, totuuksia ja kohokohtia hänen kokemistaan asioista vuosiväliltä 2004-2005. Lisäksi tarjolla tulee olemaan paljastuksia liittyen tammikuussa 2004 Stratovariuksen vokalistiksi Timo Kotipellon tilalle värvättyyn Katriina “Miss K” Wiialaan liittyen. Nainen poistettiin bändin joukoista yllättävän nopeasti. Lisäksi kirjassa käsitellään Jens Johanssonin julkisesti tekemiä virtsaustuokioita ja muita Tolkin mukaan kiinnostavia kaskuja.

Stratovariuksen laulajana lyhyen aikaa toiminut “Miss K” perusti keväällä 2006 suomalaisen musiikkiryhmän, suomirockia soittavan Mustan Joutsenen. Bändi julkaisi debyyttialbuminsa “Musta Joutsen” Poko Rekordsin kautta aikaisemmin kuluvana vuonna.

Revolution Renaissance on:

  • Timo Tolkki (kitara)
  • Mike Khalilov (kosketinsoittimet)
  • Bruno Agra (rummut)
  • Gus Monsanto (laulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.