Metallimusiikki.net

Stratovarius: "Polaris".

 • Julkaistiin lauantaina 21.02.2009.
 • Luettu 1566 kertaa
 • Bändit:

Suomalaista syntyperää oleva Stratovarius kutsuu uusinta albumiaan yksinkertaisesti nimellä “Polaris”. Se on ensimmäinen albumi yhtyeeltä, jonka bändin ex-jäsen Timo Tolkki jo kertaalleen ehti panna naftaliiniin. Tolkin soittoa tai sävellystaitoa ei kuulla uudella Stratovariuksen albumilla lainkaan, sillä mies on päättänyt jatkossa keskittyä omaan Revolution Renaissance -nimiseen power metallia mättävään bändiviritelmäänsä. “Polaris” tullaan julkaisemaan Edelin kautta Aasian ulkopuolella, mutta Aasiassa bändin pitkäaikaisen yhteistyökumppani JVC:n avustuksella. Metallimiehet eivät ole vielä kertoneet tarkkaa kappalelistaa “Polaris”-levyä varten, mutta se tulee todennäköisesti sisältämään ainakin sellaisia biisejä kuin “King of Nothing”, “Eternal Life”, “Something Precious”, “I Am Blind” ja “Free Diving”.

Yhtye aloitti uusimman studio-opuksensa nauhoittamisen viime vuoden syyskuussa lähellä merenrantaa sijaitsevassa mökissä, jossa bändin poppoo uskoi vapautuvansa kaikesta viime aikoina heihin kohdistuneesta negatiivisesta latauksesta. Lopputulokseksi tullutta “Polaris”-kiekkoa Stratovariuksen tiimi luonnehtii melodiseksi, voimakkaaksi, tuoreeksi ja tiukaksi, sekä teknisesti ilahduttavaksi albumiksi. Viime aikoina Nelosen televisio-ohjelmassa Kuorosota esiintynyt laulaja Timo Kotipelto kommentoi, että “Polaris” on positiviinen ja voimakas albumi, jonka Strato-fanit ympäri maailmaa tulevat ottamaan vastaan sydämiinsä. Kiekko nauhoitettiin Hästholmenissa ja helsinkiläisen 5by5-studion tiloissa edellisen vuoden syksyllä, jonka jälkeen se annettiin Mikko Karmilan käsiteltäväksi. Karmila miksasi levyn 11 kappaletta.

Stratovarius aikoo tukea albumiaan sen ansaitsemalla tavalla soittamalla live-esiintymisiä planeetan eri kolkissa. Reissu tulee käynnistymään Iso-Britannian maaperältä — sieltä ryhmä seilaa mannermaalle ja esiintyy kesäaikana ympäri Eurooppaa. Syyskuussa yhtye matkaa Aasiaan, josta Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan kiertueelle syys-lokakuun ajaksi. Stratovarius on ajatellut soittavansa tammikuussa 2010 jälleen yhden Euroopan-kiertueen. Esiintymissuunnitelmien ensimmäiset varmistuneet keikat näkyvät alla.

Stratovarius esiintyy:

 • 22. toukokuuta 2009: Wacken Rocks (Kreuth / Aurich, Saksa)
 • 23. toukokuuta 2009: Wacken Rocks (Kreuth / Aurich, Saksa)
 • 29. toukokuuta 2009: CDK MAI (Moskova, Venäjä)
 • 21. kesäkuuta 2009: Hellfest (Clisson, Ranska)
 • 11. heinäkuuta 2009: Masters of Rock (Vizovice, Tsekin tasavalta)

Bändiin kiinnitettiin viime vuoden lokakuussa uusi kitaristi 25-vuotiaasta Matias Kupiaisesta. Hän on legendaariseen asemaan kohonneen Stratovariuksen uusin ja nuorin jäsen. Yhtyeen rumpali Jörg Michaelin lausuman mukaan Matias on bändiin saumattomasti sulautunut persoona, jonka kitarointitaidot ovat mahtavia. Michael vitsailee Kupiaisen olevan todellinen “wunderkind”, eli ihmelapsi. Kupiainen astui Timo Tolkin jättämiin saappaisiin.

Stratovarius on:

 • Timo Kotipelto (laulu)
 • Matias Kupiainen (kitarat)
 • Lauri Porra (basso)
 • Jörg Michael (rummut)
 • Jens Johansson (kosketinsoittimet)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.