Metallimusiikki.net

Swallow the Sun: "New Moon".

 • Julkaistiin lauantaina 13.06.2009.
 • Luettu 2131 kertaa
 • Bändit:

Doom metallia muriseva Swallow the Sun ilmoitti eilen perjantaina lähtevänsä ylihuomenna, maanantaina 15.6., Ruotsin Örebrohon nauhoittelemaan. Bändi nauhoittaa viidettä pitkäsoittoaan Fascination Streetin studioilla tuottaja Jens Bogrenin kanssa, joka on myös tämänhetkisten tietojen mukaan valittu miksaamaan uusi levy. Bogren on aikaisemmin tehnyt samansuuntaisia keikkatöitä Katatonialle, Opethille, Paradise Lostille ja viikinkimetallibändi Amon Amarthille. Swallow the Sunin uutukaislevyn nimi on “New Moon”. Sillä kuullaan rumpalina nopsajalka Kai Hahtoa. Hän on entinen Rotten Soundin jäsen ja vaikuttaa edelleen myös Wintersunissa. Metallimiehet meinaavat julkaista uuden albuminsa marraskuun alussa jos aikatauluihin ei tule odottamattomia muutoksia. Albumin julkaisupäivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

Fascination Streetin kahdella studiotilalla varustetut toimitilat sijaitsevat Ruotsin keskiosissa Örebron kunnassa. Samoja äänitystiloja ovat aikaisemmin käyttäneet lukuisat metalliyhtyeet, kuten Opeth, Paradise Lost, Katatonia, Symphony X, HammerFall, Soilwork ja Eluveitie.

“New Moon” -albumin alustava kappalelista:

 1. These Woods Breathe Evil
 2. Falling World
 3. Sleepless Swans
 4. And Heavens Cried Blood
 5. New Moon
 6. Lights on the Lake (Horror Pt. III)
 7. Servant of Sorrow
 8. Weight of the Dead

Swallow the Sun uutisoi toukokuun puolen välin tienoilla joutuneensa korvaamaan pitkäaikaisen pellinpaukuttajansa, Pasi Pasasen, jonka motivaatio yhtyeen parissa toimimista kohtaan on tyrehtynyt tyystin. Rumpali ei jaksanut enempää tämänkaltaisen musiikin soittamista eikä kiertue-elämää. Puoli viikkoa Pasasen poistumisen jälkeen yhtyeeseen värvättiin korvaavaksi rumpaliksi Kai Hahdon. Hän soittaa Swallow the Sunin tulevalla albumilla ja ainakin kesäajan keikoilla. Bändin jäsenet ovat tunteneet Hahdon jo vuodesta 2007 lähtien, jolloin hän soitti Swallow the Sunin kanssa kiertueella Pohjois-Amerikassa.

Swallow the Sun on:

 • Mikko Kotamäki (laulu)
 • Juha Raivio (kitara)
 • Markus Jämsen (kitara)
 • Matti Honkonen (basso)
 • Aleksi Munter (kosketinsoittimet)
 • Kai Hahto (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.