Metallimusiikki.net

Swallow the Sunin rumpaliksi Kai Hahto.

 • Julkaistiin tiistaina 19.05.2009.
 • Luettu 2830 kertaa
 • Bändit:

Tumma ja harmaasävyinen valokuav Swallow the Sunin kuusipäisestä kööristä, johon kuuluvat jäsenet ovat miehiä. Osalla heistä pitkät hiukset, osa kaljuja tai lyhythiuksisia. Muilla paitsi keskimmäisellä miehellä on mustat vaatteet. Keskimmäisen jampan paitKuva: Morgana

Vasta viime viikolla rumpalinsa menettänyt doom metal -yhtye Swallow the Sun ilmoittaa julkaisemassaan uutisessa uudeksi pellinpaukuttajaksi värvätyn legendaarinen Kai Hahto. Hän on tuttu muusikko Wintersunista ja myös Rotten Soundista, jossa mies ehti soittaa vuosien ajan. Kai Hahto toimii Swallow the Sunin rumpalina tulevalla studioalbumilla, jota yhtye nyt nauhoittaa, sekä myös keikkarumpalina kesäajan live-esiintymisissä. Bändihän esiintyy albumin luomistöiden aikana pariin otteeseen Euroopan alueella. Seuraava keikka koetaan Joensuun Ilosaarirockissa. Yhtye uutisoi tunteneensa Hahdon jo vuosien ajan. He ovat myös tehneet töitä hänen kanssaan vuoden 2007 puolella, kun Swallow the Sun oli kiertueella Pohjois-Amerikassa. Kai Hahto korvaa bändistä torstaina eronneen Pasi Pasasen.

Swallow the Sun ilmoitti eilen maantaina 19.5. Kai Hahdon olevan uusi rumpali. Eilen bändi myös totesi tuntevansa rumpalinsa taidot ja toimintatavat tehtyään hänen kanssaan yhteistyötä ensimmäistä kertaa jo pari vuotta sitten. Hahdon saapuminen korvaajaksi Pasasen tilalle on nostattanut tunnelmaa koko bändissä ja yhtye onkin erittäin luottavainen siinä, että Hahto tulee osaltaan kehittämään bändin musiikillista meininkiä rumpukuvioiden osalta. Bänditreenit rumputulivastaavan kanssa käynnistyvät toukokuun alussa. Tarkempia tietoja tapahtumien kulusta tullaan paljastamaan tuonnempana.

Keski-Suomessa päämajaanas pitävä Swallow the Sun kertoi 14.5. rumpalinsa Pasi Pasasen päättäneen erota yhtyeestä. Eroamisen syyksi paljastui motivaation puuttuminen ja jonkinasteisen tympääntyminen kiertue-elämään. Pasasen soittotaitoa kuullaan viimeistä kertaa Swallow the Sunin syyskuussa 2008 julkaisemalla minialbumilla “Plague of Butterflies”. Levy julkaistiin Spinefarm Recordsin kautta. Kai Hahto nähdään bändin jäsenenä alla listatuilla keikoilla ja hänen soittotaitoaan päästään kuulemaan myös tämän vuoden aikana julkaistavalla studioalbumilla.

Swallow the Sun esiintyy:

 • 18. heinäkuuta 2009: Ilosaarirock Festival (Joensuu)
 • 6. elokuuta 2009: Party.San Metal Open Air (Bad Berka, Saksa)
 • 25. syyskuuta 2009: Metalfest, JBS Dudley (Dudley, Midlands, Iso-Britannia)

Swallow the Sun on:

 • Mikko Kotamäki (laulu)
 • Matti Honkonen (basso)
 • Markus Jämsen (kitara)
 • Aleksi Munter (kosketinsoittimet)
 • Juha Raivio (kitara)
 • Kai Hahto (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.