Metallimusiikki.net

Tacere värväsi laulajan ja kosketinsoittajan.

 • Julkaistiin keskiviikkona 03.12.2008.
 • Luettu 943 kertaa
 • Bändit:

Suomalainen melodista metallia soittava Tacere kertoi aikaisemmin tänään värvänneensä joukkoihinsa uuden naislaulajan Tampereelta ja siinä sivussa myös uuden kosketinsoittajan. Kosketinsoittaja on Poisonblackille ja Eternal Tears of Sorrowillekin soittanut Veli-Matti Kananen. Naislaulaja on nimeltään Taiya R., jonka Tacere kertoo valinneen kuusi kuukautta kestäneen hakuprosessin päätteeksi. Uusi kokoonpano aikoo esittäytyä yleisölle ensimmäistä kertaa kuluvan kuukauden aikana Helsingissä, sillä bändi esiinty 12.12. Rocktownin tiloissa. Seuraavana päivänä bändi esiintyy Kouvolan Doningtonissa. Rocktownin keikka käynnistyy illalla kello 23 maissa. Paikalla musisoivat myös Manzana sekä Isäntä Meidän. Illanvietto on Whitesnaken esiintymisen virallinen afterparty. Whitesnake esiintyy Helsingin Jäähallissa 12. päivä.

Bändin keulahahmo, Karri Knuuttila, kertoo hänen ja muiden jäsenten hämmästyneen laulajan virkaan hakeneiden henkilöiden lukumäärästä. Hakijoita kerrotaan olleen ympäri maailmaa. Bändin joukkoihin pyrki monia sangen lahjakkaitakin laulajia, joten parhaan mahdollisen vokalistin valitseminen oli iso urakka. Taiyan Tacere valitsi siksi, että hän tuntuu täydelliseltä valinnalta niin musiikillisten taitojen, ulkonäön, lavaolemuksen, asenteen ja persoonallisuuden osalta. Uuden laulajattaren löydettyään Taceren motivaatiotaso on noussut korkeammalle kuin koskaan aikaisemmin.

Tacere tullee siirtymään studion uumeniin seuraavan vuoden helmikuussa. Tuolloin yhtye aikoo ryhtyä purkittamaan debyyttialbumilleen seuraajaa julkaistavaksi todennäköisesti jossain vaiheessa vuotta 2009. Albumille ei ole vielä tiedossa julkaisupäivämäärää, mutta sen yhtye arvelee selviävän myöhemmin. Bändi on tähän mennessä nauhoittanut muutamia demo- tai esituotantovaiheessa olevia kappaleita, joissa vokalistina kuullaan Taiyaa. Ääninäytteet löytyvät Taceren virallisten MySpace-sivujen musiikkisoittimesta.

Ryhmän elävässä voimassa ilmeni huomattavaa kulumaa huhtikuussa 2008, jolloin bändi ilmoitti Helena Haaparannan poistetun Taceren muonavahvuudesta. Eroamisen syitä yhtye ei puinut muuten kuin toteamalla, että naisen eroaminen yhtyeestä oli välttämätön ratkaisu. Tacere muistutti tuohon aikaan, ettei Haaparannan poistuminen bändistä johtunut naisen musiikillisten kykyjen tasosta. Huhtikuussa yhtye ilmoitti ryhtyvänsä etsimään korvaavaa laulajaa Helenan tilalle.

Bändin debyyttialbumin nimi on “Beautiful Darkness”. Se julkaistiin viime vuoden helmikuussa.

“Beautiful Darkness” -albumin kappaleet:

 1. Deep Tears of Tragedy
 2. I Devour
 3. Excursion
 4. Black Roses
 5. A Voice in the Dark
 6. Foes of the Sun
 7. Phantasm
 8. Born of the Ground
 9. Bitter, Regressive
 10. Beyond Silence
 11. Beautiful Darkness
 12. Into your Dreams

Tacere on:

 • Pekka (basso)
 • Karri (laulu ja kitara)
 • Jake (rummut)
 • Veli-Matti (kosketinsoittimet)
 • Taiya (laulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.