Metallimusiikki.net

Tesseract: "Altered State"

 • Julkaistiin sunnuntaina 17.03.2013.
 • Luettu 950 kertaa
 • Bändit:

Brittein saarilta kotoisin oleva Tesseract lähtee elektronista ja metallimusiikkia yhdistelevän The _Algorithmin kanssa kiertämään kotimaataan toukokuussa. Sitä ennen yhtye tukee Peripheryä ja Syqemiä Euroopan-kiertueella. Nämä keikat Tesseract tekee tukeakseen uutta "Altered State" -albumiaan. Progemetallia ja -rockia sisältävä pitkäsoitto ilmestyy 27.5 Euroopassa ja päivää myöhemmin Yhdysvalloissa Century Media Recordsin kautta. Kiekko on jaettu neljään erään, joiden nimet ovat "Of Matter", "Of Mind", "Of Reality" ja "Of Energy". Nämä jaottelut on liitetty biisien nimiin.

"Altered State" -albumi on Tesseractin järjestyksessä toinen studioalbumi. Sen sisältävä aineisto sisältää vaikutteita niistä muutoksista, joihin ryhmä on altistunut muutaman viime vuoden varrella. Albumin ydinideana on muutos ja kuinka elämä muuttuu. Yhtyeen mukaan on hämmästyttävää kuinka hankalien aikojen jälkeen Tesseractin jäsenet vielä jatkavat musiikin tekemistä yhdessä.

"Altered State" -albumin kappaleet:

 1. Of Matter — Proxy
 2. Of Matter — Retrospect
 3. Of Matter — Resist
 4. Of Mind — Nocturne
 5. Of Mind — Exile
 6. Of Reality — Eclipse
 7. Of Reality — Palingenisis
 8. Of Reality — Calabi-Yau
 9. Of Energy — Singularity
 10. Of Energy — Embers

Albumilla kuullaan uutta vokalistia, Ashe O’Haraa, joka paikkasi bändistä kesäkuussa 2012 poistuneen yhdysvaltalaisen Elliot Colemanin. Kiekon miksasi, masteroi ja tuotti Acle Kahney yhdessä Tesseractin bassokitaristi Amos Williamsin kanssa.

Tesseract on:

 • Ashe O’Hara (laulu)
 • Acle Kahney (kitarat)
 • James Monteith (kitara)
 • Amos Williams (basso ja taustalaulu)
 • Jay Postones (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.