Metallimusiikki.net

Jyrki 69:n The 69 Cats julkaisi uuden singlen huhtikuiselta albumiltaan

 • Julkaistiin torstaina 08.04.2021.
 • Luettu 66 kertaa
 • Bändit:

The 69 Eyes -yhtyeen Jyrki 69:n ja Motörhead-Lemmyn rockabillybändi The Head Catin kitaristi Danny B. Harveyn The 69 Cats on aktivoitunut seitsemän vuoden hiljaiselon jälkeen. Yhtye julkaisee uuden Seven Year Itch -albumin 16.4. 2021. Lisää esimakua tulevasta antaa hiljattain julkaistu (Let’s Go) Psycho -single, jonka voit kuunnella täältä. Tulevan albumin materiaalista suurin osa on kokonaan bändin omaa.

(Let’s Go) Psycho sai alkunsa yli 20 vuotta sitten. Kirjoitin biisin yhdessä australialaisen psychobilly/ rockabilly -artisti Brigitte Handelyn kanssa vuonna 2000 kun olin hänen USA:n keikoilla kitaristina ja bändin johtajana. Uransa rockabillyn parissa aloittaneen Brigitten musiikki oli aikojen saatossa muuttunut lähemmäksi psychobillyä ja yleisö alkoi valittaa, että meininki oli muuttunut liian meluisaksi ja nopeaksi. Minä en moisesta piitannut ja ehdotin hänelle, että meidän pitäisi kirjoittaa biisi hänen muutoksestaan kiltistä rokkarista hulluksi psyko-rokkariksi. Niinpä kirjoitimme tämän biisin -ja nauhoitimme sen myös ennen hänen paluutaan Sydneyyn. Nyt julkaistulla 69 Cats-yhtyeen versiolla kuullaan Jyrki69:n taustalla alkuperäisen biisin ääniraitoja. Kerroin Brigitelle, että hän on vieraana levyllämme ja hän ilahtui tästä kovin ja kehui versiotamme sen kuultuaan, kertoo Danny B. Harvey.


Kuvassa singlen kansitaide.

Tämä on livebiisi ja psykomenoa! Parhaimmillaan riehuvan yleisön edessä sitten lähitulevaisuudessa, billy-Jyrki ennakoi.

Edellinen The 69 Cats -albumi Transylvanian Tapes julkaistiin vuonna 2014. Yhtye keikkaili Suomessa vuonna 2015.

Seven Year Itch -albumin kappaleet:

 1. She’s Hot
 2. Hollywood’s Bleeding
 3. (You’re) The Kind Of Girl I Need
 4. Good Time To Die
 5. Graveyard Blues
 6. Hey World feat. Sky Saxon
 7. (Let’s Go) Psycho
 8. Vampire Shuffle
 9. Teddy Boy Boogie
 10. The Hell Of The Mountain King
 11. I’m Evil
 12. It Ain’t Enough feat. Larry Wallis

16.4.2021 ilmestyvä Seven Year Itch julkaistaan digitaalisena, CD:nä sekä pinkin vinyylin sisältävänä delux-LP-settinä. The 69 Cats levytykset julkaisee kalifornialainen Cleopatra Records.

The 69 Cats on, kuten nimestä voi päätellä, yhdistelmä alkuperäisen superryhmän The Head Catin, ja suomalaisen The 69 Eyesin, nimeä. Yhdysvaltalainen The Head Cat perustettiin vuonna 1999 laulaja–basisti Lemmi Kilmisterin toimesta. Kun Kilmister menehtyi vuonna 2015, loppui siihen myös Motörheadin olemassaolo. Bändi jätti jälkeensä levykasan lisäksi audiovisuaalistakin viihdettä, kuten nimeään kantavan kolikkopelin. Niistä paremmin osaa kertoa suomibetting.com-nettisivu.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.