Metallimusiikki.net

The Cardigans ja Nightwish tähdittävät ensi kesän Ruisrockia.

Ruisrock 2012Vietetään 6.-8.7.2012

6.–8. heinäkuuta Turun Ruissalossa juhlittava Ruisrock saa kunnian toimia estradina kahdelle pohjoismaiselle menestystarinalle; 1990-luvulla uransa aloittaneet The Cardigans ja Nightwish nousevat ensi vuonna pitkästä aikaa faniensa eteen.

Ruotsalaisen poprock-yhtye The Cardigansin viimeiset keikat nähtiin vuonna 2006, jonka jälkeen bändi on pitänyt taukoa myös levytysrintamalla. Ruisrockissa on luvassa erittäin ainutlaatuinen paluukeikka: yhtye soittaa kokonaisuudessaan vuonna 1998 ilmestyneen "Gran Turismo" -menestysalbuminsa, joka on myynyt maailmanlaajuisesti yli 2,5 miljoonaa kappaletta. Muun muassa hiteistään "Erase/Rewind" ja "My Favourite Game" tunnettu mestariteos on tärkeä luku The Cardigansin tarinassa, neljäs albumi esitteli bändin uuden, aikaisempaa tummemman ja elektronisemman soundin. Huippusuosioon The Cardigans nousi jo vuoden 1996 kolmosalbuminsa hitillä "Lovefool", joka päätyi ohjaaja Baz Luhrmannin "Romeo + Juliet" -elokuvan soundtrackille. "Gran Turismo" -kiertueen ainoa Suomen-keikka nähdään Ruisrockissa. Perhesyistä kiertueen väliin jättävän kitaristi Peter Svenssonin korvaaja ilmoitetaan myöhemmin.

Suomalaisen metallin suurnimi Nightwish esiintyi kotimaassa viimeksi vuonna 2009 ja nyt yhtye on vahvistanut ensimmäinen festivaaliesiintymisensä ensi kesälle. Pitkän hiljaiselon syynä on ollut yksi tämän vuoden odotetuimmista albumijulkaisuista, ylihuomenna 30.11. ilmestyvä "Imaginaerum"–albumi. Ennakkoarviot uudesta albumista ovat olleet ylistäviä ja levyn ensisingle "Storytime" on ponnahtanut jo radiohitiksi. Fanien iloksi uutta albumia seuraa myös ensi vuonna ensi-iltansa saava Stobe Harjun ohjaama "Imaginaerum"–elokuva. Nightwish on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisyhtyeistä, jonka maailmanlaajuinen albumimyynti on lähes seitsemän miljoonaa kappaletta ja kulta- ja platinalevyjä on kertynyt ympäri maailman jo 75 kappaletta.

Ruisrock jatkaa joululipuilla Saaristomeren suojelemista

Ruisrockin kolmen päivän joululiput ovat myynnissä nyt viime kesän hinnalla joulukuun loppuun saakka. Kesällä 2011 festivaali ryhtyi yhteistyöhön Saaristomeren Suojelurahaston kanssa ja Ruisrock-lipun ostamisen yhteydessä oli mahdollista tukea Suojelurahaston arvokasta työtä Saaristomeren rehevöitymisen pysäyttämiseksi.

Lahjoituksien kokonaissummaksi muodostui 3 651 euroa, joka käytetään Saaristomeren kuormitusta mahdollisimman tehokkaasti vähentäviin konkreettisiin hankkeisiin. Koska Ruisrockin kävijät olivat halukkaita auttamaan ja selvästi huolissaan Saaristomeren tilasta, tänä vuonna tukiliput tulevat myyntiin heti joululippujen yhteydessä.

Saaristomeren Suojelurahasto haluaa tarjota yksityisille ihmisille ja yhteisöille mutkattoman tavan olla mukana Saaristomeren suojelutyössä joko lahjoittajana tai konkreettisten toimenpiteiden toteuttajana. Yhteistyö Ruisrockin kanssa on erinomainen esimerkki tästä. Mielestäni meren äärellä, luonnonkauniissa Ruissalossa järjestettävä Ruisrock ja Saaristomeren suojelu kytkeytyvätkin oivallisesti yhteen, toteaa Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell, joka toimii Saaristomeren Suojelurahastoa ylläpitävän Centrum Balticum -säätiön puheenjohtajana.

Saaristomeren Suojelurahaston toiminta painottuu Saaristomeren ravinnekuormituksen vähentämiseen ja ravinteiden poistoon. Konkreettisilla toimenpiteillä, vesiensuojelun neuvontatyöllä, vaikuttamalla päätöksentekoon sekä tutkimuksen tuloksia seuraamalla ja hyödyntämällä Suojelurahasto pyrkii muuttamaan Saaristomeren tilan kehitystä kohti kirkkaampia vesiä.

Festivaalin kolmen päivän joululiput ovat myynnissä 31.12. saakka hintaan 110 euroa ja Saaristomeri-tukiliput hintaan 113 euroa + mahdolliset toimituskulut Tiketin myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1,69 euroa/min + pvm) ja netistä www.tiketti.fi. Saaristomeri-lipuista menee kolme euroa Saaristomeren Suojelurahastolle.

Ruisrockin ohjelmiston seuraavat kiinnitykset julkistetaan talven aikana.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.