Metallimusiikki.net

Therion: Mats Levén erotettu.

  • Julkaistiin lauantaina 12.05.2007.
  • Luettu 1442 kertaa
  • Bändit:

Mustavalkoinen valokuva Therion-bändin kolmesta jäsenestä, joista keskimmäisenä valkoiseen paitaan pukeutunut pitkähiuksinen mies, jolla viikset ja parta. Vasemmalla silmälasipäinen mies, oikealla mies, jolla viikset.Therion syntyi v. 1987

Ruotsin metallitykki Therion uutisoi nettisivuillaan julkaistussa englanninkielisessä tiedotteessa, ettei bändin laulaja Mats Levén enää kuulu bändin kokoonpanoon. Mies katoaa riveistä Wacken Open Air -festareden jälkeen, eli elokuun alussa. Levénin eroamisesta käytiin bändin sisällä keskusteluja laulajan kanssa, joista kehkeytyi tämä lopullinen eroamispäätös. Vaikka mies poistettiin Therionista, se ei vaikuta yhtyeen nykyisen laulajan kanssa suunniteltuihin viimeisiin keikkoihin millään tavalla — Mats laulaa viimeistekin esiintymiset energisesti ja intohimoisesti kuten aiemminkin. Yhtyeen ja Levénin välillä on hyvät välit jatkossakin, mutta Therion on päättänyt jatkaa matkaa ja kehittyä eteenpäin. Samalla Mats pääsee keskittymään uusiin projekteihinsa.

Bändi kertoo lisäksi laulajan vaihdoksesta syntyvästä häslingistä, että aina kun Therionin miehistössä tapahtuu vaihdoksia, se synnyttää runsaasti keskustelua. Bändin mukaan on aina niitä henkilöitä ja tahoja, jotka syystä tai toisesta tykkäävät jostakin tietystä Therionin kokoonpanosta. Ne bändin fanit, jotka ovat seuranneet yhtyeen toimintaa vuosien varrella, muistavat Martinan, Anders “The Bald Guy” Engbergin vaihtamisesta syntyneet kiivaat keskustelut. Yhtye ymmärtää, että osa faneista mieltyi Matsinkin energiseen lavaesiintymiseen, ja että samanaikaisesti on niitä faneja, jotka pitävät Matsia liian “rokkikukkomaisena” Therionille. Varmaa on kuitenkin, että valtaosa bändin kuuntelijoista muistaa Matsin positiivisessa mielessä. Jokainen Therionin tekemä miehistönvaihdos vie bändistä palan pois, mutta tuo aina uutta tilalle. Therion pitää luonnollisena sitä, että bändistä eronneita muusikkoja kaivataan ja heidät halutaan takaisin, mutta haluaa muistuttaa uusien bändin jäsenten vievän Therionia jatkuvasti parempaan suuntaan.

Uudeksi laulajaksi nimitettiin oitis Thomas Vikström, joka on laulanut sekä oopperoissa ja opereteissa, sekä musiikaaleissa ja metalli- sekä rock-bändeissä. Mies on ehkä tunnetuin metallimaailman puolella laulettuaan Candlemass-yhtyeen albumilla “Chapter VI”. Ruotsissa mies tunnetaan myös melodisen hard rock -yhtye Talk Of The Townin jäsenenä. Therion kehuu miehen laulutaitoja ja uskoo niiden tulevan esille bändin faneille viimeistään Therionin kiertueen jälkeen.

Yhtyeen tällä hetkellä tuorein pitkäsoitto on tupla-CD “Gothic Kabbalah“. Levy julkaistiin myös Pohjois-Amerikassa Nuclear Blast Recordsin kautta.

Therion on:

  • Thomas Vikström (laulu)
  • Christofer Johnsson (kitara ja kosketinsoittimet)
  • Kristian Niemann (kitara)
  • Johan Niemann (basso)
  • Petter Karlsson (rummut ja laulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.