Metallimusiikki.net

Throes Of Dawn: Puolet albumista valmiina.

 • Julkaistiin tiistaina 13.11.2007.
 • Luettu 1229 kertaa
 • Bändit:

Osittain puhkipalanut valokuva Throes Of Dawn -bändin miehistöstä, johon lukeutuu viisi miestä. He seisovat jonkinlaisessa huoneessa, missä on valkoista seinää ja koristeellisia mustia kiehkuroita.Kuva: Tanja Ahtila

Kotimainen dark metal -yhtye Throes Of Dawn messuaa saaneensa uuden albuminsa, mikä on bändin järjestyksessä viides, äänitystyöt valmiiksi jo yli puoleen väliin asti. Tällä hetkellä kiekon rumpuosuudet sekä bassot ja lead-kitararaidat on purkitettu. Seuraavaksi ryhmä ryhtyy taltioimaan lauluosuuksia ja sitten syntikkakuvioita ja akustisia kitaroita. Yhtye arvelee äänitteen julkaistavan jossain välissä ensi vuoden kevättä. Levyn julkaisua seuraa huhtikuussa 2008 ainakin yksi live-esiintyminen Saksanmaalla. Tarkempia tietoja keikoista tullaan julkaisemaan ryhmän nettisivuilla lähiaikoina.

Throes Of Dawnin joukot tiedottavat lisäksi, että Avantgarde Records on nyt sitten vihdoinkin tehnyt uudelleenjulkaisun vuoden 1999 vaiheilla ensimmäisen kerran ilmestyneestä “Binding of the Spirit” -rykäisystä. Vuosia levy on ollut erittäin hankala saada haltuun, mutta nyt kysynnän vuoksi se on jälleen saatavilla jewel-case -CD-versiona.

Bändin tuorein albumi on “Quicksilver Clouds”. Se julkaistiin Euroopassa vuonna 2004 ja sitten USA:ssa tammikuussa 2005. Levy äänitettiin ja miksattiin elo-marraskuussa 2004 helsinkiläisen Sonic Pump Studioiden Tiloissa. Kiekkoa varten yhtye kertoo äänittäneensä pyöreät kymmenen kappaletta, mutta levyn lopulliselle soittolistalle päätyi niistä “vain” yhdeksän värssyä. Levy on seuraaja bändin vuonna 2000 julkaisemalle “Binding of the Spirit” -pitkäsoitolle.

“Quicksilver Clouds” -albumin kappaleet:

 1. Vertigo
 2. Hollow Reflection
 3. Transcendence
 4. Black Carbon Snow
 5. Quicksilver Clouds
 6. Hyperion
 7. The Destroying Angel
 8. Halo of Flies
 9. Ophelia

Throes Of Dawn on:

 • Jani Heinola (kosketinsoittimet)
 • Harri Huhtala (basso)
 • Henri Koivula (laulu)
 • Jani Martikkala (rummut)
 • Juha Ylikoski (kitarat)

Bändi on vuosien varrella konsertoinut yhdessä mm. sellaisten ryhmiryhmien kanssa kuin Satyricon, Anathema, Orphaned Land ja Green Carnation.

Yhtye perustettiin Henri Koivulan (laulu) ja Jani Heinolan (syntikat) toimesta vuonna 1994. Ryhmä itse luonnehtii musiikkiaan tunnepitoiseksi dark metalliksi, jota sävyttää progressiiviset vaikutteet. Biisejä sävyttää syntikka- ja kitarakuviot maustettuna rääyntälaulun ja puhtaiden lauluosuuksien kombinaatiolla. Kappaleiden sanoitukset ovat usein runollisia. Ne käsittelevät ihmismielen synkempiä ja syvempiä aiheita.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.