Metallimusiikki.net

Timo Tolkki: Frontiers Records ei vaan osaa.

Revolution Renaissance -yhtyeen "New Era" –albumin kansikuva, jossa näkyy violettia taustaa vasten suuri pronssinen amuletti tai muu ympyränmuotoinen plakaatti. Siihen on kaiverrettu kaunokirjoituksella sanat "Re Re". Kuvan yläosassa bändin nimi ja "New Era" ei menesty?

Power metallia soittavan Revolution Renaissance -yhtyeen perustanut edesmenneen Stratovariuksen perustaja Timo Tolkki uutisoi levyarvosteluiden ja bändihaastatteluiden vähäisyyden yhtyeensä debyyttialbumista johtuvan yksinkertaisesti Frontiers Recordsin tehottomuudesta. “New Era“ -albumia ei ole Tolkin mukaan noteerattu mediassa tai metallimusiikin rintamalla kylliksi, joka on pääsääntöisesti levy-yhtiön vika. Huolimatta siitä, että parikin maailmankuulua power metallin legendaa laulaa lurauttaa debyyttialbumilla, ja edelleen huolimatta Stratovariuksen ympärillä tapahtuneista asioista, Frontiers Records on onnistunut haalimaan vain noin 10 haastattelua. Timo Tolkin mukaan parempi lukumäärä olisi noin 100-150 haastattelua.

Timo Tolkin mukaan bändihaastatteluiden vähäisyys “New Era” -albumin ilmestymisen jälkeen ja sitä ennen puhuvat voimakkaasti sen väitteen puolesta, ettei Frontiers Records vaan osaa. Muusikon mukaan Revolution Renaissancella on paljon kiinnostavia tarinoita turinoitavaksi. Koska hän joutuu tekemään levymerkinkin työt omatoimisesti, noita kiehtovia tarinoita ei koskaan tulla paljastamaan. Muusikko paljastaa levy-yhtiönsä jopa suoranaisesti ehdottaneen hänelle, että Tolkin olisi itse hoidettava haastatteluasiat kuntoon eri maiden promoottorien kanssa. Frontiersin toimintatapaa hän pitää eriskummallisena, sillä esimerkiksi Nuclear Blast Recordsin puolella levymerkin hoitaa kunkin maan journalistien kanssa aikataulutukset kuntoon artistia varten. Nyt T. Tolkki joutuu tekemään tämänkin itse.

Stratovariuksen hajottanut Tolkki kertoo julkaisemassaan uutisessa paljon tapahtuneen viime aikoina. Hän kertoo, ettei ole ollut helppoa. Mies pyytää jok’ainoaa Stratovarius-fania tukemaan häntä ja Revolution Renaissancea sen musiikillisissa seikkailuissa. Hän pyytää fanikuntaa lähettämään positiivista energiaa kaikille, aina Timo Kotipeltoa, Jörg Michaelia, Jens Johanssonia ja Lauri Porraa myöten. Stratovariuksen musiikki ja sen edustama sanoma on säilynyt ja se säilyy huolimatta yhtyeen hajoamisesta.

Revolution Renaissancen uutta basistia Tolkki ei vielä rohjennut nimetä, mutta muusikon nimi tullaan paljastamaan lähiaikoina. Basistin nimi alkaa “J”-kirjaimella ja hän soittaa tällä hetkellä raskasta metallimusiikkia soittavassa yhtyeessä. Bassotaituri tulee osallistumaan RR:n Etelä-Amerikkaan osoitetun kiertueen aikana. Reissu on tarkoitus käynnistää joulukuussa kuluvana vuonna.

Yhtyeen uusin ja ensimmäinen albumi on nimeltään “New Era”. Se on bändin mukaan samansuuntainen pitkäsoitto kuin Stratovariuksen albumit “Visions” ja “Episode”, sillä levy on erittäin melodinen power metal -lätty.

“New Era” -albumin kappaleet ja laulajat:

 1. Heroes (laulu: Tobias Sammet)
 2. I Did It My Way (laulu: Michael Kiske)
 3. We Are Magic (laulu: Pasi Rantanen)
 4. Angel (laulu: Michael Kiske)
 5. Eden Is Burning (laulu: Pasi Rantanen)
 6. Glorious And Divine (laulu: Tobias Sammet)
 7. Born Upon The Cross (laulu: Pasi Rantanen)
 8. Keep The Flame Alive (laulu: Michael Kiske)
 9. Last Night On Earth (laulu: Michael Kiske)
 10. Revolution Renaissance (laulu: Michael Kiske)

Revolution Renaissance on:

 • Timo Tolkki (kitara)
 • Bruno Agra (rummut)
 • Mike Khalilov (koskettimet)
 • Gus Monsanto (aulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.