Metallimusiikki.net

Timo Tolkki perusti Revolution Renaissance -bändin.

Soundi-musiikkilehden uusimmassa painoksessa kerrotaan Stratovariuksen keskeisimmän henkilön, nimittäin Timo Tolkin, perustaneen aivan uuden musiikkiryhmän. Ryhmälle on annettu nimeksi Revolution Renaissance. Nimi on kahdesta “R”-kirjaimella alkavasta sanasta muodostettu, aivan kuten Stratovariuksen aikaisemmin uutisoiman uuden albumin nimi — tämä saattaa tarkoittaa käytännössä sitä, että Stratovarius ei sittenkään tee uutta albumia, vaan Tolkki on sen sijaan laittanut alulle aivan uuden bändiprojektin. Revolution Renaissancen debyytialbumilla tulee vierailemaan kolme eri vokalistia, jotka ovat:

  • Michael Kiske (Helloween)
  • Pasi Rantanen (Thunderstone)
  • Tobias Sammet (Edguy)

Kolmen laulajan lisäksi esikoisalbumin miehitykseen osallistuu rumpalin roolissa Thunderstonen Mirka Rantanen ja basistin virassa 45 Degree Womanin Pasi Heikkilä. Levy on tarkoitus alustavien suunnitelmien mukaan saada julkaisukuntoon tämän vuoden kesäksi. Kiekko julkaistaan Frontiers Recordsin kautta.

Timo Tolkki on kertonut uusimman musiikkiryhmänsä tulevasta albumista sen verran, että kiekko tulee sisältämään jossain määrin tuttua “Visions”-albumin power metallia, jota Stratovarius soitti vuonna 1997 kyseisellä albumilla. Debyyttialbumin RR tuo esiin mahdollsiesti jo kesäkuussa. Michael Kiske ja Pasi sekä Mirka Rantanen, sekä Tobias Sammet, ovat luovuttaneet levylle omat taiturointinsa. Tällä hetkellä bändin live-esiintymisissä käyttämä kokoonpano tuskin tulee olemaan sama kuin bändin studiomiehitys. Tolkki on harkinnut hankkivansa Stratovariuksen kosketinsoittajana toimivaa Jens Johanssonia joukon jatkoksi ja saman bändin basisti Lauri Porraa myös.

Bändin nimeksi Timo Tolkki valitsi Revolution Renaissance sen takia, että uudella albumilla tullaan kuulemaan yksi tämänniminen biisi. Frontiers Records suositteli nimeä käytettäväksi myös bändissä. Tolkki koki idean hyväksi ja päätti käyttää sitä. Revolution Renaissance tulee halutessaan soittamaan myös Stratovariuksen kappaleita, sillä kuten bändin keulahahmo totesi em. musiikkilehdelle, hän voi soittaa biisejään kenen tahansa hän vain haluaa.

Stratovarius soitti yhden uunituoreen kappaleen viime vuoden 4. elokuuta, jolloin se esiintyi Saksan Wacken Open Air -festivaalissa Wackenin kaupungissa. Kappaleen nimi on “Last Night on Earth”. Bändin tekemä keikka taltioitiin ammattitasoisen kuvauslaitteiston ja -tiimin turvin. Tällä hetkellä ei ole tiedossa sitä, tuleeko “Last Night on Earth” sisältymään RR:n debyyttialbumille.

Stratovarius on:

  • Timo Kotipelto (laulu)
  • Jens Johansson (kosketinsoittimet ja piano)
  • Timo Tolkki (kitara)
  • Lauri Porra (basso)
  • Jörg Michael (rummut)

Päivitys 4.4.2008 kello 15:37:

Stratovarius-yhtye on hajonnut pari päivää sitten Timo Tolkin toimesta. Lue kattava selitys tilanteesta Metallimusiikki.net-sivustolla juuri julkaistusta artikkelista “Stratovarius hajosi“.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.