Metallimusiikki.net

Turisas: "The Varangian Way".

 • Julkaistiin torstaina 29.03.2007.
 • Luettu 1817 kertaa
 • Bändit:

Turisas-bändin jäsenet poseeraavat viikinkikylässä. Miehiä kuvassa viisi kappaletta, joista jokainen pukeutunut viikinkiasuihin, kuten turkiksiin ja alkeellisiin vaatteisiin.Kotimainen taistelumetallia takova Turisas iskee jälleen kerran: nyt bändi jatkaa siitä mihin se jäi vuonna 2004 julkaisemallaan “Battle Metal” -rykäisyllä. Kyseessä oli yhtyeen esikoisalbumi, nyt vuorossa jatkoa sille. Uuden pitkäsoiton nimi on “The Varangian Way”, joka äänitettiin Sound Supreme Studiossa ja miksattiin Finnvox-studiossa, missä on aikaisemmin musiikkiaan muokannut mm. Nightwish, H.I.M. ja Apocalyptica.

Yhtyeen laulaja ja tuottaja, Warlord, on paljastanut “The Warangian Way” -kiekon pohjautuvan fiktiiviseen tarinaan, eli kyseessä on ns. konseptialbumi. Vaikka taustalta löytyvä tarina on kuvitteellinen, se on pyritty sitomaan todellisiin historiallisiin hahmoihin ja tapahtumiin. Albumi esittelee erään Pohjolan miesten seikkailun — lauma miehiä matkusti alas itäiseen Eurooppaan pitkin jokireittejä. Kyseessä oli 9.–11. vuosisadalla tärkeä kauppareitti. Pohjolan miehiä, jotka matkasivat nykyiseen Itä-Eurooppaan, kutsuttiin nimellä Varjagit. Varjagit, eli viikingit, kulkivat jokia pitkin aina Kieviin ja Konstantinopoliin saakka. Albumi kertoo juuri em. matkasta — jokainen laulu kertoo reissun eri tapahtumista. Sen lisäksi, että kyseessä on seikkailu, se on samalla tutustumista matkaan lähteneiden miesten mieliin ja identiteettiin.

Albumin tekeminen oli bändille haastava urakka. Konseptin ideaa ryhdyttiin kaavailemaan ja hahmottelemaan pian “Battle Metal” -julkaisun jälkeen, vuonna 2004. “The Varangian Way”, jonka voisi kääntää suomeksi “Varjagien Tie”, vaati paljon taustatietoa ja -tutkimusta. Levylle päätyneet biisit kirjoitettiin vuoden 2005 puolivälin ja 2007 välisenä aikana. Viime vuoden lopussa Turisas astui jälleen äänittämään SSS:n tiloihin yhdessä tuottaja Janne Saksan kanssa. Levyn äänittäminen kesti yli kaksi ja puoli kuukautta, jonka lisäksi pari viikkoa kului miksausvaiheeseen. Nyt maaliskuussa albumi on valmis.

“The Varangian Way” -albumi ilmestyy Euroopan alueella kesäkuussa. Albumi on yhdistelmä useita eri musiikkityylejä ja se sisältää myös etnisiä vaikutteita. Musiikki on silti taattua Turisasta.

“The Varangian Way” -albumin kappaleet:

 1. To Holmgard And Beyond
 2. A Portage To The Unknown
 3. Cursed Be Iron
 4. Fields Of Gold
 5. In The Court Of Jarisleif
 6. Five Hundred And One
 7. The Dnieper Rapids
 8. Miklagard Overture

Turisas käynnistää uuden kiertueen, joka iskee samaan samanaikaisesti “The Varangian Way” -levyn ilmestymisen aikaan. Viimeksi bändi paukutti sotarumpuja sellaisissa tapahtumissa kuin Wacken Open Air, Tuska, Earthshaker Fest, Party.San Open Air, Bloodstock, Nummirock ja Summer Breeze. Bändi teki myös Euroopan-kiertueen Die Apokalyptischen Reiter -nimisen musiikkiryhmän kanssa. Turisas on soittanut myös loppuunmyydyn keikan Iso-Britanniassa yhdessä Lordin kanssa. Uuden kiertueen aikana Turisas takoo taistometalliaan ainakin Graspop Metal Meetingissä, With Full Forcessa ja Rock Hard Festivalissa.

Turisas on:

 • Mathias ”Warlord” Nygård (laulu)
 • Jussi Wickström (kitara ja basso)
 • Tuomas Lehtonen (rummut)
 • Antti Ventola (koskettimet)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.