Metallimusiikki.net

Up From The Ground -festivaali peruttu.

  • Julkaistiin torstaina 10.01.2008.
  • Luettu 1423 kertaa

Final Breathin nelihenkinen miehistö seisoo rivissä ulkoilmassa verkkoaidan takana. He seisovat tyynesti ja katsovat eteenpäin. Heistä kullakin t–paidat yllään, osalla pitkät hiukset.Kuvassa Final Breath

Saksalaisen Up From The Ground -tapahtuman järjestävä taho uutisoi, että viime aikoina festarin ympärillä rummunnut huhumylly on kerrankin ollut oikeassa. Tapahtuma on peruttu. Tämän vuoden elokuuksi kaavailtu Saksan Gemündenissa vietettävä metallimusiikkiin painottunut tapahtuma on jouduttu laittamaan jäähylle. Tapahtumaa organisoineet tahot kertovat nyt joutuneensa vahvistamaan huhut, jotka festarin ympärillä ovat hyllyneet. Tapahtumaa on vietetty vuosina 2000, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007 ja 2007, mutta ei tämän vuoden puolella. Viime vuoden Up From The Ground saavutti kävijäennätyksen.

Tapahtuman perumiseen on vaikuttanut useiden eri syiden summa. Tapahtumanjärjestäjä kertoo perumispäätöksen olleen raskas tehdä. Yksi tärkeä syy siihen, miksi tapahtumaa ei aiota järjestää, on se, että itse tapahtumapaikka on täysin luonnon armoilla. Mikäli sääherrat päättävät langettaa yleisön niskaan sadetta tai muuta vastaavanlaista tavaraa, joutuisi sekä yleisö että festivaalialueen rakennukset kärsimään. Organisaattori kertoo viime vuoden olleen hyvän tuurin vuoksi loistava festivaali, sillä kylmän ja vetisen kesän aikana juuri Up From The Groundin ajaksi saatiin pari viikkoa lämmintä ilmaa ja auringonpaistetta.

Tapahtuma-alueella on avoimen taivaan lisäksi myös muita pulmatekijöitä, kuten:

  • Vain yksi kelvoton reitti automobiilien kulkua varten.
  • Ei vesijohtoa tai viemäriverkostoa.
  • Ei sähköä.

Nämä ovat tärkeimpiä syitä, joiden vuoksi Gemündenin festarialue on osoittautunut hankalaksi paikaksi. Tapahtumaan investoitava aika ja vaiva ei ole sopivassa suhteessa tapahtuma-alueella sijaitsevien riskitekijöiden kanssa. Up From The Ground -festivaalin alue alkoi paisumaan turhan suureksi pelkän harrastuspohjalta tehtäväksi toiminnaksi, mutta se oli silti organisaattorien arvioiden mukaan turhan pieni kyetäkseen olemaan täysipäiväistä työtä.

Tapahtumaa järjestänyt miehistö kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan, Gemündenin kuntaa, kaikkia bändejä ja avustajia, sekä tietenkin tapahtuman yleisöä.

Festarin tulevaisuus on avoin, mutta toisaalta sitä varten ei ole tehty vielä tarkkoja suunnitelmia. Sisätiloissa järjestettävää metallitapahtumaa kaavaillaan, mutta tätäkään tilaratkaisua ei ole vielä lyöty lukkoon.

Ensimmäisen kerran UFTG järjestettiin vuonna 2000, jolloin Jörg Breitenbach ja Heiko Krumpholz päättivät avata mieleisensä ulkoilmatapahtuman. Molemmat miehet soittivat tuhoon aikaan death/thrash metallia mättävässä Final Breath -bändissä. Festarin ensimmäisessä versiossa esiintyi Final Breathin lisäksi Euthanasie, Manos, The Crestfallen, The Krauts ja Violation. Viime vuoden esiintyjäkaartiin kuului mm. Arch Enemy, Testament, Entombed, Suidakra, Sonic Syndicate, Scar Symmetry, Sadist ja Dying Fetus.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja.