Metallimusiikki.net

Valmistaudu Guns N´ Rosesin uuteen tulemiseen

  • Julkaistiin torstaina 21.10.2021.
  • Luettu 841 kertaa
  • Bändit:

Alkuperäinen Guns N´ Roses kuihtui kasaan jo 1990-luvun aikana niin, että lopulta vain nokkamies Axl Rose oli enää jäljellä bändissä. Samaa tahtia laski myös bändin suosio ja levy-yhtiö teki kaikkensa saadakseen alkuperäisen kokoonpanon takaisin samalle lavalle. Samaa toivoivat myös miljoonat fanit ympäri maailman, sillä Axl Rosen ja vaihtuvien ammattisoittajien varassa toiminut bändi ei sytyttänyt samanlaista rock-paloa kuulijoissaan kuin alkuperäinen kokoonpano.

Todellista Guns N´ Rosesin paluuta jouduttiin odottamaan kaksi vuosikymmentä. Lopulta vuoden 2015 aikana pinnalle nousseet huhut Axel Rosen ja Slashin tapaamisista ja välien lämpenemisestä osoittautuivat todeksi. Vuonna 2016 Axl Rose, Slash ja alkuperäinen basisti Duff McKagan esiintyivät Coachella Music -festivaalilla yhdessä. Lähes alkuperäisen koonpanon paluuta juhlistettiin muutama vuosi myöhemmin julkaisemalla Guns N´ Roses -peli NetEnt-peliyhtiön toimesta. Guns N´ Roses kolikkopeli on osa legendaarisia rock-artisteja kunnioittavaa trilogiaa. Oman kolikkopelinsä saivat myös Jimi Hendrix ja Motörhead. Näistä kolmesta vain Guns N´ Roses on edelleen mahdollista nähdä esiintymislavoilla. Pelin pelaaminen sen ääniraidoilla kuultavien klassisten Guns N´ Roses kappaleiden tahdissa onkin hyvä tapa virittäytyä tulevien konserttien tunnelmaan, sillä bändin klassikkokappaleet Welcome to the Jungle, Paradise City ja November Rain kuullaan varmasti myös tulevissa konserteissakin.

Uutta musiikkia lähes alkuperäiskokoonpanolla

Alkuperäinen Guns N´ Roses ehti julkaista neljä albumia ennen kuin sisäiset ristiriidat ajoivat bändin kriisiin ja lopulta käytännössä hajottaen bändin. Näistä neljästä albumista kaksi viimeistä olivat käytännössä samaan aikaan julkaistut Use Your Illusion I ja Use Your Illusion II levyt. Uutta musiikkia yksin tekemään jäänyt Axl Rose on toki julkaissut uutta materiaalia vuosien varrella Guns N´ Rosesin nimellä, mutta levyjen ja kappaleiden suosio on jäänyt kauas alkuperäiskokoonpanon tekemän musiikin saamasta suosiosta.


Kuva: Thibault Trillet.

Guns ´N Rosesin lähes alkuperäiskokoonpanon uuden tulemisen myötä heräsivät toiveet uudesta tajunnanräjäyttävästä materiaalista, mitä bändi voisi nyt luoda. Kiirettä Guns N´ Roses ei ole pitänyt, sillä ensimmäiset uudet kappaleet on julkaistu alkusyksystä 2021. Kappaleet Absurd ja Hard Skool edustavat soundeiltaan sekä täysin uutta että vanhaa ja helposti tunnistettavaa Guns N´ Roses -bändiä. Erityisesti Absurd on saanut kritiikkiä osakseen runsaasta erikoistehosteiden käytöstä johtuen, mutta Hard Skool on luonut uskoa siihen, että bändin tuleva levy ei tule aiheuttamaan pettymystä alkuperäisen Guns N´ Rosesin musiikin faneille.

Näe Guns N´ Roses Euroopan kiertueella

Uudet kappaleet ja uusi albumi luovat hyvän pohjan massiiviselle konserttikiertueelle, jonka Guns N´ Roses toteuttaa Euroopassa kesällä 2022. Kesä-heinäkuulle ajoittuva kiertue sisältää sekä festivaali- että stadionkonsertteja. Toistaiseksi ilmoitetuista konserteista lähimpänä Suomea on Ruotsin jättimäisellä Sweden Rock -festivaalilla. Festivaalin lauantai-illan pääesiintyjänä Guns N´ Roses tulee vetämään yli 30 000 vierasta vetävän festivaalin päälavan yleisöalueen täyteen innokkaita faneja.

Suomi ei vuoden 2022 kiertueen aikataulussa ainakaan vielä ole. Ruotsin Sweden Rockia suurempikin konsertti saataisiin varmasti Suomessa myytyä loppuun, sillä edellisellä Guns N´ Rosesin Suomen konsertilla oli 55 000 katsojaa Hämeenlinnassa vuonna 2016. Toivoa voidaan vielä elätellä Suomen konsertista, sillä sekä ennen että jälkeen Sweden Rockin bändillä on kolme tyhjää päivää kiertueaikataulussaan. Edes viisikymppisten rokkarien ei luulisi tarvitsevan päivätolkulla toipumisaikaa konserttien välille.

Virittäydy tunnelmaan

Guns N´ Rosesin tulevia konsertteja odotellessa, kannattaa virittäytyä tunnelmaan bändin klassikkoja ja tuoreita julkaisuja kuunnellen. Aiemmin mainittu Guns N´ Roses -kasinopeli tarjoaa myös jännitystä ja bändin musiikkia kuunneltavaksi. Äläkä unohda hankkia ajoissa lippuja valitsemaasi konserttiin, sillä tähän rock-spektaakkeliin myytävät liput myydään varmasti loppuun hyvissä ajoin ennen itse konserttia.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.