Metallimusiikki.net

Varg Vikerners vapautui vankilasta.

  • Julkaistiin lauantaina 23.05.2009.
  • Luettu 2327 kertaa
  • Bändit:

Norjalainen Varg Vikernes, eli Burzumin maailmankuulu taustavoima, on vapautunut vankilasta. Kaikessa hiljaisuudessa tapahtuneesta vapautumisesta Vikernes itse uutisoi vasta äskettäin antamalla lausunnon norjalaiselle Dagbladetille. Hän istui putkan pahnoilla lähes 16 vuoden ajan surmattuaan raa’asti Mayhem-yhtyeen kitaristi Euronymouksen. 1990-luvun alussa Vikernes, joka käytti vielä silloin nimeä Count Grishnackh, kävi myös polttamassa muutamia kirkkoja kivijalkaan asti.

Murhamiehen tekemät neljä hakemusta ehdonalaiseen vankeuteen hylättiin. Tuorein hylkäys koettiin syyskuussa 2008. Helmikuussa hän kuitenkin sai ilmoituksen, jossa hänelle kerrottiin vapauttamiseen tähtäävistä toimista. Dagbladetin saamien tietojen mukaan Vikernes pääsi lopulta vapaaksi pari viikkoa sitten. Jo ennen varsinaista vapauttamista hänen annettiin sopeutua nyky-yhteiskuntaan antamalla hänelle “lomaa” vankilasta. Hän on viimeisten kahden vuoden ajan saanut silloin tällöin käydä kävelyllä Norjan Tromsøssa, jossa vankilakin sijaitsee, sekä käydä tapaamassa perhettään.

Varg Vikernes on tällä hetkellä pitkässä lieassa. Hän joutuu ilmoittautumaan ehdonalaisvalvojalleen yhden vuoden ajan aluksi kahden viikon väliajoin. Myöhemmin ilmoittautumisia harvennetaan yhdeksi kerraksi kuukaudessa.

Viime vuoden puolella Norjan Oikeusministeriö epäili Varg Vikernesin olevan ehkä jo niin laitostunut henkilö, ettei hän tule sopeutumaan yhteiskuntaan lainkaan vietettyään vuositolkulla aikaa vankilassa. Veriteon tehnyt Vikernes uskoo itse olevansa erittäin valmis kohtaamaan maailman, jota kalterit eivät rajoita. Hän toteaa olleensa valmis vapautumaan jo aikojen ajan. Muusikko uskoo, tai ainakin uskottelee, oppineensa aikaisemmista virheistään ja kasvettuaan kypsemmäksi ihmiseksi. Nyt hän haluaa vain olla perheensä kanssa. Vikernes ei ole juurikaan päässyt oppimaan tuntemaan nuorta poikaansa huolimatta siitä, että hän on jutellut nuoren Vikernesin kanssa puhelimitse lähes päivittäin. Perheestään erossa oleminen on ollut vaikeinta vankeusajassa. Siksipä hän haluaakin nyt olla läheistensä kanssa kellon ympäri ja tehdä töitä maatilallaan, säveltää musiikkia ja kirjoittaa kirjoja. Maatilansa hän osti vuonna 2008. Tilalla asuu Vikernesin lisäksi hänen ranskalainen vaimonsa ja heidän yhteinen poikalapsensa. Hän istui vankilassa noin 16 vuotta yhteensä 21 vuoden pituisesta vankeusrangaistuksesta.

Vikernes jätti lokakuussa 2003 palaamatta vankilaan hänen saatua tilaisuuden käydä ulkomaailmassa hoitamassa asioitaan. Miestä lähdettiin jahtaamaan poliisivoimin ja hänet saatiinkin pian kiinni. Vikernes oli ajelemassa varastetulla Volvolla, josta hänet löydettiin aseistautuneena hampaisiin asti. Volvossa oli automaattikivääri, käsiase, veitsiä ja puukkoja, kaasunaamari, maastoutumistarvikkeita, kannettava tietokone, GPS-laite, kompassi, karttoja ja väärennetty passi. Tämän tempauksen takia Vikernes heitettiin maksimiturvalliseen vankilaan Trondheimissa. Myöhemmin Trondheimista mies siirrettiin kevyemmin vartioituun vankeuslaitokseen Tromsøssa.

Vikerners vapautui sopivasti näkemään kuinka Burzumista tullaan kuvaamaan tositapahtumiin perustuva elokuva. Elokuvan kuvaustyöt alkavat Norjassa syyskuussa 2009. Elokuvassa Burzumin keulahahmoa näyttelee yhdysvaltalainen Jackson Rathbone.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.