Metallimusiikki.net

Venom siirsi albumin julkaisua.

  • Julkaistiin maanantaina 27.08.2007.
  • Luettu 1194 kertaa
  • Bändit:

Venom-bändin kolme miestä seisovat punaisten verhojen edessä. Kuvan alaosassa mustavalkoinen Venom-logo. Vasemmanpuoleisen mies seisoo sivuttain, keskimmäinen hymyilee ja oikeanpuoleinen katsoo ilmeettömästi.Vuodesta 1979

Brittiläinen black metallin isäksi tituleerattu ja heavy metallia soittava Venom , uutisoi päättäneensä äänittää uudelleen ainakin osan uutta albumia varten taltioidusta musiikkimateriaalista. Uudelleen äänittäminen vie luonnollisesti aikaa, joten levyn julkaisuhetki on jouduttu siirtämään — albumi ilmestyy ensi vuoden alussa. Bändin rumpali Antony “Antton Lant, joka on velipoika Venomin keulahahmo Condrad “Cronos” Lantille, selittää idean uudelleenäänityksestä syntyneen Skandinavian-kiertueen aikana. Kun bändi mätti metallia toukokuussa 2007 elävän yleisön edessä, he soittivat aluksi muutamia uusimpian biisejään soundcheck-vaiheessa, jolloin kappaleet kuulostivat huimasti erilaisilta kuin studiossa soitettaessa.

Biisejä soitellessaan he ymmärsivät, että lavalla biiseissä on erilainen “energia” kuin studiossa äänitettäessä. Tästä se sitten lähti. Biisit revittiiin riekaleiksi ja bändi yritti organisoida liikkuvan studion mukaansa kiertueen ajaksi, mutta se ei onnistunut niin lyhyellä varoitusajalla. Bändin palatessa takaisin Iso-Britanniaan, päätti Cronos vuokrata muutamia pieniä esiintymispaikkoja yhtyeen käytettäväksi, joissa he voisivat äänitellä muutamia uusimpia biisejään. Rumpali kertoo kyseisen albumin tulevan kuulostamaan todella mahtavalta.

Venom on julkaisemassa erikoisen DVD-julkaisun, joka on varustettu bändin klassisilla musiikkivideoilla. Luvassa myös live-esiintymisessä taltioidut kappaleet The Hammersmith -keikalta, jolloin videoitiin kappaleet “The 7th Date of Hell” ja “Nightmare”. Biisit ovat vuodelta 1984. DVD:n mukana kulkee myös bändihaastatteluita ja haastatteluita myös bändille läheisistä hepuista. Levylle ympätään lisäksi aikaisemmin julkaisematonta kuvamateriaalia bändin jäsenten omista arkistoista.

Yhtye erosi hiljattain kitaristi Mykvsin palveluksista. Mies tunnettiin myös nimellä Mike Hickey. Hän on aikaisemmin musisoinut sellaisissa bändeissä kuin Carcass sekä Cathedral. Bändin tuohon aikaan antama lausunto tilanteesta kertoi, että henkilökohtaisten velvoitteiden vuoksi Pohjois-Amerikan -kiertueella Mykvs on ilmoittanut joutuvansa astumaan syrjään, sillä hän ei kykene antamaan bändille 100 %:sta panostaan. Uudeksi kitarasankariksi bändi värväsi Rage-nimisen miehen.

Orkesterin keulahahmo Cronos on kommentoinut bändin tulevaa albumia sanomalla, että Venom tulee olemaan jopa aikaisempaa synkempi ja raskaampi seuraavalla julkaisullaan. Biisien uudet ideat, joita Antton ja hän ovat kehitelleet viimeisen vuoden aikana, tulevat olemaan juuri sitä mitä Venomin legioonat bändiltä odottavat. Ne samalla laittavat testiin kunkin bändin jäsenen soittotaidot. Bändi kuuluu Cronosin mukaan faneille ja sillä mentaliteetilla musiikkiakin luodaan huolimatta siitä mitä uhrauksia on joudutaan tekemään.

“At War with Satan” @ Nosturi:

Bändi soitti Helsingin Nosturissa toukokuun 27. päivä konsertin, joka taltioitiin videokameralla ainakin osittain.

Venom on:

  • Conrad “Cronos” Lant (basso ja laulu)
  • Rage (kitara)
  • Antony “Antton” Lant (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.