Metallimusiikki.net

Suomen ensimmäinen verkossa toimiva rock-klubi aloittaa.

  • Julkaistiin keskiviikkona 15.09.2010.
  • Luettu 752 kertaa
  • Bändit:

Kuvassa Phoenix Effectn neljä miesjäsentä seisomassa hietikolla ja tummansinisen myrskytaivaan alla.Kuvassa Phoenix Effect

Jenkatehdas avaa uudenlaisen keikkapaikan verkkoon. Ensimmäisen keikan soittaa Phoenix Effect torstaina 23.9. kello 20. He tarjoavat maistiaisia pari viikkoa myöhemmin julkaistavalta levyltään. Keikalle jaetaan kolmetuhatta ilmaislippua osoitteessa www.jenkatehdas.fi maanantaista 20.9. alkaen. Keikalle ei ole ikärajaa.

Jenkatehtaalla katsojat pääsevät lähemmäs artisteja kuin baareissa tai festivaaleilla. He voivat lähettää bändille keikan aikana kysymyksiä, joita juontaja Johanna Ruonala esittää muusikoille kappaleiden lomassa. Fanit pystyvät äänestämään esitettäviä biisejä sekä juttelemaan keskenään. Bändeille esiintyminen Jenkatehtaalla tarjoaa mahdollisuuden tehdä samalla laadukas livetallenne.

Odotamme innokkaina isointa keikkaamme tähän mennessä. Tälle stadionillehan mahtuu sakkia. Saamme keikkakyselyjä mitä kaukaisimmista paikoista. Tällä tavalla voimme esiintyä samaan aikaan Raumalla, Roomassa ja Riossa. Tämä on hieno mahdollisuus niille, jotka eivät pysty matkustamaan Helsinkiin levyjulkkareihimme, sanoo Phoenix Effectin laulaja Janne Kärkkäinen.

Jenkatehtaalla kaikki keikat soitetaan arkisin alkuiltoina, jolloin tavalliset opiskelu- ja työpäivät ovat ohitse, mutta baarikeikat ja monet television suosikkisarjat eivät vielä ala. Keikalle pääsee ilman reissaamista, taksijonoja, täysi-ikäisyyttä — tai lapsenvahdin hankkimista jälkikasvulle. Äänitysstudiosta lähetettävä live-esitys
tarjoaa laatua myös hifisteille.

Idea verkossa toimivasta klubista syntyi hienossa yökerhossa, jossa en kuullut kunnolla bändiä melun ja huonon akustiikan vuoksi. Jenkatehtaalla soundit ovat yhtä laadukkaita kuin musiikkikin. Ei tarvitse huutaa kavereille tullakseen kuulluksi, eikä ole pakko valvoa myöhään päästäkseen tunnelmaan, kertoo Jenkatehtaan toimitusjohtaja Antti Eronen.

Musiikin kulutus on siirtymässä enenevässä määrin verkkoon, josta voi ladata lähes kaiken levytetyn musiikin. Keikkojen suosio on nousussa, mutta tähän asti livemusiikkia on esitetty verkossa vain satunnaisesti. Jenkatehdas tarjoaa paikan, jossa bändit soittavat säännöllisesti. Korkealaatuinen suoratoisto kymmenille tuhansille yhtäaikaisille katsojille mahdollistaa suomalaisbändeille tulevaisuudessa myös laajan kansainvälisen fanikunnan tavoittamisen. Tallenteita ei verkkokeikkapaikalla nähdä.

Phoenix Effect on:

  • Janne (laulu ja kitarat)
  • Lauri (basso ja laulu)
  • Pyry (kitarat)
  • Anton (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.