Metallimusiikki.net

Vertigo Steps: "The Melancholy Hour" (levyarvostelu)

 • Levyarvostelu julkaistiin keskiviikkona 02.03.2011.
 • Luettu 1296 kertaa
 • Bändit:

Harmaasävyinen kansitaide Vertigo Stepsin albumia "The Melancholy Hour" varten. Kuvassa vaaleanharmaalla seinällä vanhanaikainen, puinen seinäkello. Kello näyttää pysähtyneen. Kuvan vasemmassa yläkulmassa mustalla värillä yhtyeen logo.Julkaistiin vuonna 2010

Portugalilais–suomalainen Vertigo Steps julkaisi tämä jo toisen pitkäsoittonsa viime vuoden puolella. Yhtyeessä ei taida olla kiinteää kokoonpanoa, vaan levyn teossa on häärinyt monenlaista henkilöä. Yhtyeen ydinkokoonpanoon kuuluu kolme miestä ja vierailevina muusikkoina bändi on käyttänyt Stein Roger Sordalia, Jules Näveriä Rui Viegasta ja Understream-yhtyeen Sohpieta. Bändi luukuttaa varsin mukavaa melodista metallia. Biisimateriaali on myös normaalia kekseliäämpää. Äänimaailma ja miksaus ovat erittäin onnistuneita, ja eri sovitusratkaisut ja jipot erottuvat hyvin. Kuunnellaanpa millaista melankoliaa bändi tarjoaa! Vertigo Stepsin tuotantoa voi käydä kuuntelemassa yhtyeen MySpace-sivuilla.

"Vacant Stare" nousee aloitusbiisiä hienostuneemmaksi rykäisyksi, ja kuten koko levyllä, erityisesti rumpali vakuuttaa työskentelyllään. Jonkinlaista rankempaa vaihdetta ja raskaampaa äänimaailmaa jään kuitenkin kaipaamaan.

"INhale" menee sitten jo reilusti hempeilyn puolelle, eikä musiikillisesti ole mielestäni kovin kummoinen. Bändi panostaa paljon melodisiin kertseihin, mutta jotenkin meininki kuulostaa samankaltaiselta, kun on päästy levyn puoliväliin.

"Red Haze" nousee esille hyvin verrattuna muuhun biisimatskuun, joka vaikuttaa liikaa "amerikkalaiselta voimarockilta" sopiakseen ainakaan minun makuuni. Tosin on sanottava että biisit ovat erittäin hyvin toteutettuja ja soitettuja! Kieltämättä bändillä on oma sointinsa verrattuna muuhun kotimaiseen tuotantoon. Ehkä tämä on sellaista, josta yksinkertaisesti pitää, tai sitten ei.

"Redemption River, Dividing Ocean" -biisissä bändi alkaa jo hätyytellä rankempia sfäärejä. Ehkä levyn kypsimpiä biisejä.

"Sweet Sweet Rain" nousee vieläkin hienommaksi palaksi. Vertigo Steps näyttää mitä se voi parhaimmillaan olla. Eheää, mutta kekseliästä metallia, ilman liikoja kokeiluja.

Kokonaisuutena tämä ei täysin vakuuta minua. Ehkä joku proge-, tai muun pehmeämmän metallin ystävä voi tähän tykästyä kovastikin. Musiikki on kuitenkin hyvin tehtyä. Loppupään muutamat biisit vakuuttavat kovasti, mutta näillä eväin arvosana: 3/5!

Levyn biisit:

 1. The Spider & The Weaving
 2. Vacant Stare
 3. Desperation Lair
 4. INhale
 5. Silentground
 6. Under Burning Waters
 7. Reel World
 8. Through Sham Lenses
 9. Red Haze
 10. Redemption River, Dividing Ocean
 11. Sweet Sweet Rain
 12. Burial Light

Vertigo Steps on:

 • Niko Mankinen (laulu)
 • Bruno A (kitarat, kosketinsoittimet ja samplet)
 • Daniel Cardoso (rummut, basso ja taustalaulu)
Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 3/5. Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.