Metallimusiikki.net

Videopelit ja musiikki kulkevat käsi kädessä — myös metalliyhtyeillä

  • Julkaistiin keskiviikkona 15.04.2020.
  • Luettu 1973 kertaa
  • Bändit:

Videopelit ja metallimusiikki tarvitsevat toisiaan. Ne ovat riippuvaisia toisistaan, totesi Megadethin Dave Mustaine Ultimate Guitar -julkaisun haastattelussa. Mustainen mukaan ihmiset nukahtaisivat pelien ääressä, jos niissä ei olisi metallimusiikkia.

Siksi on ehkä ymmärrettävää, että moni metallibändin jäsen on koukussa soittamisen lisäksi pelaamiseen. Useissa tapauksissa videopelit ovat tulleet mukaan heidän elämäänsä aikaisemmin kuin soitin tai mikrofoni, ja yhteiseloa on jatkunut useampi vuosikymmen.

Vanhaa ja hyvää

Kornin laulaja Jonathan Davis tutustui videopeleihin jo 1980-luvun alussa pienenä nappulana, kun Atari ja Commodore 64 olivat kuumaa rautaa. Hänellä on kotonaan yli tusinan verran xbox-konsoleita jokaisessa talonsa huoneessa ja suosikkipeli löytyy lähes 20 vuoden takaa — The Legend of Zelda. Zelda ei toki oli ainoa suosikkipeli, vaan mm. Fortnite ja Witcher ovat miehen suosikkilistalla.

Commodore 64 olikin monen suomalaisen lapsen ja nuoren vakiovaruste 1980-luvulla. Tuo nostalginen pelikone löytyy edelleen joidenkin keräilijöiden vintiltä alkuperäisessä pakkauksessaan ja se on todellista retro-kamaa.

Commodore 64 oli tuttu väline myös Megadethin Dirk Verbreuenille, joka tunnustaa pelanneensa lapsena vain piraattikopioita kyseisellä vempaimella. Between the Buried and Men -rumpali Blake Richardson oli lapsena puolestaan Nintendon koulukuntaa.

Myös Black Dahlia Murderin Trevor Strnad jaksaa edelleen vanhojen klassikoiden parissa. Vanha mestariteos Castlevania II on Strnadin suosikkipeli edelleen ja bändi on tehnyt lauluja myös tuon vanhan klassikkopelin pohjalta. “What a horrible night to have a curse” on Castlevania II: Simon’s Questin pelin pohjalta kirjoitettu.

Strnad on puhunut myös metallimusiikin ja pelimaailman yhteneväisyyksistä. Molemmissa tulee Strnadin mukaan tunne kuin olisi jossain toisessa maailmassa.

Amerikkalaisen Breaking Benjamin -bändin keulakuva Benjamin Burnley on myös avoimesti kertonut pelaamisharrastuksestaan. Ja harrastus muuttui työksi, kun bändin kappale “Blow me Away” päätyi Halo 2 -pelin soundtrackille.

Toisenlaista pelaamista

Videopelit ovat olleet myös Jack Blackin työnantajana. Tenacious D:n toinen jäsen on paitsi kova pelaaja, myös ääninäyttelijä muutamassa pelissä. Lisäksi hänen Youtube-kanavansa Jablinski games ainakin aloitti aktiivisesti pelien maailmasta, mutta on viime aikoina hiipunut sen suhteen ja mies on keskittynyt muihin intresseihin.

Black on myös tunnettu rahapelien maailmasta, erityisesti pokerin ja eri kasinopelien, kuten esimerkiksi Slotty Vegas Bonus, pelaamisessa. Black on esiintynyt monissa julkkisten pokerikisoissa, kuten myös monet muut metallimusiikin kuuluisuudet.

Striimauksen mestari

Triviumin lahjakas laulaja ja lauluntekijä Matt Heafy osaa myös pelien striimauksen. Heafy pelasi jo 4-vuotiaana läpi Super Mario Brosin ja sen jälkeen tie vei ampumapeleihin. Call of Duty on ollut kovaa valuuttaa Heafyn talossa. Heafy on löytänyt oman uskollisen kannattajajoukkonsa striimauspalvelu Twitchistä, jossa hän striimaa pelejään tuhansille faneilleen. Hänellä on ollut myös yhteistyösopimus ASUSin kanssa. Eikä hänen Twitch-tililtään löydy pelkästään pelimaailman juttuja vaan paljon muuta hauskaa, kuten esimerkiksi Justin Bieberin imitoimista.

Musiikkia peleihin

Avenged Sevenfoldin jäsenet ovat kertoneet usein varsin avoimesti pelaamisesta ja myös musiikin tuottamisesta peleihin. Suomessakin useaan otteeseen esiintynyt kalifornialaisbändi on tehnyt yhteistyötä Call Of Duty: Black Ops -peliin ja laulaja M. Shadows oli jopa itse mukana Black Ops 2 -pelin loppukohtauksessa.

Eikä Call Of Duty ole ainoa peli, jossa kuulee Avenged Sevenfoldin musiikkia. Need for Speed, Rock Band, NHL 06 ja Guitar Hero ovat mm. herrojen työnäytteitä ja listaa voisi jatkaa vielä puolella tusinalla muita pelejä. Myös lukuisat suomalaiset artistit ovat olleet ahkeria eri pelien taustamusiikin tekijöinä.

Metallimusiikki onkin ollut jo vuosikymmenien ajan monen pelin menetyksen ydin. Dave Mustainen sanoin jotta ihmiset jaksavat pelata, siihen tarvitaan todella menevä riffi.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.