Metallimusiikki.net

Visions Of Atlantis etsii laulajaa.

Itävallan Visions Of Atlantis aloitti äskettäin virallisesti uuden naislaulajan metsästysreissun. Bändi kertoo nyt toivovansa lahjakkaiden ja omistautuneiden laulajien ottavan heihin yhteyttä. Kandidaattien toivotaan lähettävän orkesterille demon, jossa kuullaan ehdokkaan lauluääntä, sekä pari-kolme valokuvaa yhtyeen nettisivuilla ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Visions Of Atlantis toivoo löytävänsä korvaavan vokalistin mahdollisimman pian, joten hakijoiden toivotaan kiirehtivän. Edellinen laulaja, amerikkalainen Melissa Ferlaak, päätti äkillisesti poistua remmistä vedoten musiikillisiin erimielisyyksiin. Samalla erosi myös Melissan poikaystävä Wolfgang “Wops” Koch, joka toimi ryhmän kitaristina. Näiden muutosten vuoksi bändi joutui hylkäämään kaavailemansa keikkareissun Kamelotin kanssa — bändien oli tarkoitus kiertää Eurooppaa yhdessä.

Bändi tilitti marraskuun lopussa nettisivuillaan rumpali Thomas Caserin suulla edellisen laulajattarensa ja kitaristinsa menetyksestä. Tiedotteessa kerrotaan, että viimeisten seitsemän vuoden aikana Caser on antanut kaiken energiansa Visions Of Atlantisille. Hän kertoo tehneensä töitä bändin luomisessa ja avusti sen tekemisessä tyhjästä. Hän hankki bändille levytyssopimuksen, kiertueet, keikat ja teki sanojensa mukaan kaiken ulkomusiikillisen työn rumpujen soittamisen lisäksi. Hän tilitti hylänneensä kaikki henkilökohtaisen elämänsä velvoitteet tämän musiikkiprojektin vuoksi. Kamelotin kanssa tehtävän kiertueen eteen hän jopa jätti työelämän kiireet taka-alalle. Rummuntakoja toteaa nähneensä jäsenien tippuvan yhtyeestä ja ymmärtää tämän. Se on luonnollista eikä se aiheuta hänessä tuohtumusta tai kaunaa. Tämänkertainen tilanne oli kuitenkin aivan erityinen. Thomas toteaa sellaisen velvoitteen, johon liittyy yksilön lisäksi myös muita henkilöitä, tarkoittavan sitä, että heitä kohtaan yksilö myös kantaa vastuuta. Tämä on se seikka, joka sai rumpalin tuohtumaan edelliselle bändin solistille. Hän ei voi mennä sanomaan, että “tervemenoa” ja “hyvää jatkoa”, sillä kyseinen nainen hylkäsi Visions Of Atlantisin sen tärkeimmän kiertueen aattona. Kiertue olisi voinut tuoda yhtyeelle suuremman kuulijakunnan, se olisi voinut olla bändille unelma käynyt toteen. Caser väittää, että jos “vain” kitaristi Wolfgang olisi hylännyt yhtyeen, olisi tilanne voitu korjata. Kyseessä vain sattui olemaan yhtyeen kasvot, tärkein jäsen, joka jätti bändin kesken kaiken.

Rumpali totesi tuohon aikaan, että Kamelotin kanssa sovittu kiertue peruttiin ja että Kamelot ryhtyi välittömästi etsimään korvaavaa bändiä.

VOA on hiljattain saanut korvattua kitaristin kaikkoamisen värväämällä uudeksi muusikoksi Werner Fiedlerin, joka oli vastuussa bändin ensimmäisten kahden albumin biisien kirjoittamisesta.

Bändin tuorein pitkäsoitto, “Trinity”, julkaistiin Napalm Recordsin kautta täällä Euroopassa toukokuun 25. päivä ja Yhdysvalloissa kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Kiekko äänitettiin Dreamscape Studioilla ja masteroitiin täällä Suomessa helsinkiläisessä Finnvox Studioilla. Kiekon kansitaiteen loi Anthony Clarkson, joka on hankkinut kannuksensa tähän virkaan tekemällä aikaisemmin samansuuntaisia töitä mm. Blind Guardianin, Hypocrisyn ja Exodusin kanssa.

“Trinity”-albumin kappaleet:

 1. At The Back of Beyond
 2. The Secret
 3. Passing Dead End
 4. The Poem
 5. Nothing Left
 6. My Darkside Home
 7. Wing-Shaped Heart
 8. Return to You
 9. Through My Eyes
 10. Flow This Desert
 11. Seven Seas

Visions Of Atlantis on:

Ensimäisen demonsa yhtye äänitti joulukuussa 2000. Kiekon nimi on “Morning in Atlantis” ja se toi levytyssopimuksen vuotta myöhemmin Black Arrow’n / TTS:n kanssa. Esikoisalbuminsa, nimeltään “Eternal Endless Infinity”, bändi julkaisi Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä vuoden 2002 helmikuussa. Sen jälkeen levy levisi myös muihin Euroopan maihin, sekä Venäjälle, Koreaan, Japaniin, Taiwaniin, Thaimaahan, Indonesiaan, Meksikoon, Brasiliaan, Argentiinaan, Chileen, Equadoriin, Kolumbiaan ja Yhdysvaltoihinkin.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.