Metallimusiikki.net

Volbeat: "Beyond Hell / Above Heaven".

  • Julkaistiin lauantaina 15.05.2010.
  • Luettu 2000 kertaa
  • Bändit:

Tanskan Volbeat ilmoitti eilen perjantaina kutsuvansa tulevaa albumiaan nimellä “Beyond Hell / Above Heaven”. Se julkaistaan ensimmäiseksi saksalaiselle yleisölle 10. syyskuuta ja muualla Euroopassa 13. päivä samaa kuukautta. Levyn julkaisee Vertigo yhdessä Universal Musicin kanssa. Bändi on tällä hetkellä keikkailemassa yhdessä yhdysvaltalaisen hard rock -ryhmä Metallican kanssa viimeisteltyään studiossa albumin nauhoitusvaiheen. Levyä miksaillaan tällä hetkellä. Volbeat hehkuttaa tuovansa nyt konserttilavoille suurimman liveshown, joka sisältää nyrkillisen uusia biisejä, läjän klassikoita ja jonkin verran yllätyksiäkin. Kiertue käynnistyy Saksasta ja siirtyy Belgiaan, Alankomaihin, Sveitsiin ja Itävaltaan. Suomeen yhtye saapuu 7. elokuuta. Tuolloin Volbeatin nelikko esiintyy Porissa järjestettävän Sonisphere-festivaalin yleisölle.

Tanskalaisryhmä varmistettiin maaliskuun lopussa jälleen kerran Metallican aisapariksi yhtyeen nyt käynnissä olevan Euroopan-kiertueen ajaksi. Metallican kiertue on osa “Death Magnetic” -albumin merkeissä soitettavaa maailmankiertuetta. Volbeatin ja Metallican edellinen yhteinen keikkataival koettiin tammikuussa 2010. Porin keikan Volbeat varmisti helmikuussa. Tuolloin yhtye hehkutti pääsevänsä suomalaisen yleisön eteen maineikkaassa seurassa, sillä Sonisphere-tapahtumaan on houkuteltu nimekkäiksi esiintyjiksi Iron Maiden, Him, Slayer ja Heaven & Hell.

Volbeatin vokalistina toimiva Michael Poulsen romahti esiintymislavalla viime vuoden marraskuussa. Muusikko paljasti sairastuneensa jo heti kiertueen alussa. Puheidensa mukaan mies oli päästänyt tavaraa kummastakin tuutista, mutta ei ollut antanut sen haitata keikkojen soittamista. Marraskuisessa live-esiintymisessä hän huomasi vointinsa kuitenkin sen verran kehnoksi, että jo 10 minuuttia lavalla aiheutti hänelle huimausta ja lopulta tajunmenetyksen. Hän muistaa soittaneensa kaksi ensimmäistä biisiä ennen kanttuveitä. Poulsen kiidätettiin esiintymislavalta suoraan sairaalaan.

Volbeat on:

  • Michael Poulsen (laulu ja kitara)
  • Thomas Bredahl (kitara)
  • Anders Kjølholm (basso)
  • Jon Larsen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.