Metallimusiikki.net

Amberian Dawn: Arctica.

 • Julkaistiin torstaina 21.10.2010.
 • Luettu 1631 kertaa
 • Bändit:

Amberian Dawnin logo kuvan alaosassa valkoisella värillä. Kuvaa hallitsee koristeellinen maalaus tai piirros mustasta käärmeestä, joka luikertelee elottoman puun oksilla.Julkaistiin 20.10.2010

Naisvetoinen metallibändi Amberian Dawn laittoi eilen nettiin katseltavaksi M. Niemisen ohjaaman musiikkivideon kappaleeseen “Arctica”. Biisi on samalla uusimman “End of Eden“ -nimisen albumin single. Albumi julkaistiin Euroopassa 20.10.2010. Samalla kun musiikkivideo ilmestyi, Amberian Dawn ilmoitti laajoista puhdistuksista kokoonpanossaan. Uudeksi kitaristiksi kiinnitetty Kimmo Korhonen on hankkinut kokemusta bänditoiminnasta vaikuttamalla Waltarissa, Helionissa ja Solacidessa. Basisti Jukka Koskinen toimii Wintersunissa ja Northerissa. Rumpali Heikki Saari on myös Northerin miehiä ja myös Naildown-yhtyeen jäsen. Amberian Dawnin kosketinsoittaja–kitaristi Tuomas Seppälän mukaan miehistönvaihdokseen ei liity dramatiikkaa.

Tuoma Seppälän eilen keskiviikkona julkaiseman kommentin mukaan Amberian Dawnin kokoonpanoa vaihdettiin vain aikataulullisten ongelmien ratkomiseksi. Hän toivottaa bändistä poistuneelle Tommille, Joonakselle ja Emilille hyvää jatkoa ja menestystä. Nyt julkaistulla “Arctica”-musiikkivideolla bändi käyttää jo uusia jäseniään. Kokoonpano esitellään keikkayleisölle 26. marraskuuta Helsingin Dante’s Highlightissa levynjulkaisukeikalla.

Amberian Dawnin järjestyksessä kolmas studioalbumi julkaistiin Spinefarm Recordsin kautta 20.10. Bändissä biisejä säveltävän Tuomas Seppälän mukaan tämä levy on raskaampi kuin kaksi aikaisempaa AD-albumia. Albumilla käy vierailemassa kosketinsoittaja Jens Johansson ja oopperalaulaja Markus Nieminen sekä vokalisti Peter James Goodman.

“End Of Eden” -albumin kappaleet:

 1. Talisman
 2. Come Now Follow
 3. Arctica
 4. Ghostly Echoes
 5. Sampo
 6. Blackbird
 7. Field Of Serpents
 8. City Of Corruption
 9. Virvatulen Laulu
 10. War In Heaven

Amberian Dawn on:

 • Heidi Parviainen (laulu)
 • Kasperi Heikkinen (kitara)
 • Kimmo Korhonen (kitara)
 • Tuomas Seppälä (kosketinsoittimet ja kitara)
 • Jukka Koskinen (basso)
 • Heikki Saari (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.