Metallimusiikki.net

Ancara: Nicole.

 • Julkaistiin maanantaina 19.04.2010.
 • Luettu 1663 kertaa
 • Bändit:

Ancaran "Chasing Shadows" -albumin etukannessa näkyy kaikkien yhtyeen viiden jäsenen kasvot kapeissa kuvasuikaleissa, jotka ovat verenpunaista taustaa vasten. Kuvan yläosassa valkoisella värillä lukee Ancaran nimi ja alaosassa kaunokirjoituksella ja valkoJulkaistiin 21.10.2009

Järvenpäältä kotoisin oleva Ancara laski nettiin nähtäväksi toisen musiikkivideon uudelta “Chasing Shadows” -albumiltaan. Edellinen musiikkivideo kuvattiin kappaleesta “Tears With a Smile”, jossa kuullaan duetto Suomen vuoden 2005 Idols-finalisti Agnes Pihlavan kanssa. Viime viikolla julkaistu musiikkivideo on kappaleesta “Nicole”. Kappale on rokkaava 3,5 minuutin pituinen kuuntelukokemus Ancaran kolmannelta pitkäsoitolta, joka kävi ilmestyttyään kipuamassa Suomen virallisella albumilistalla 32. sijalla lokakuun lopussa. Teos oli suunniteltu julkaistavaksi alunperin aikaisemmin syksyllä 2009, mutta sen julkaisusuunnitelmat menivät uusiksi kun Ancara päätti julkaista lättynsä oman Dks Music -levymerkin kautta. Albumin jakelu meni kotimaan markkinoilal meni Bonnier Amigo Musicin hoidettavaksi.

Ancaran uusimman albumin ensimmäinen single oli nettisinglenäkin julkaistu “We Paint December“. Single arvosteltiin kesäkuussa Metallimusiikki.netissä. Sen arvostellut Roni Laukkarinen mainitsee biisistä seuraavaa: Se, että kappaletta voi kuunnella aina uudelleen ja uudelleen kertoo jo siitä että se on hyvä kappale, hyvin omaksuttavissa, ja helposti kuunneltavissa.

Ancara kävi syksyllä ja talvella keikkailemassa eri puolilla Eurooppaa. Yhtyeen edelliset keikat koettiin viime viikon perjantaina ja lauantaina Raumalla ja Viitasaaressa. Seuraavan live-esiintymisensä rytmiryhmä soittaa 5. kesäkuuta Kuopion Henry’s Pubissa.

“Chasing Shadows” -albumin kappaleet:

 1. We paint December
 2. Far from grace
 3. Chasing Shadows
 4. High Hopes
 5. Liar
 6. Lodestar
 7. Tears with a smile
 8. Not quite sober
 9. Nicole
 10. Wait
 11. Farewell

Ancara on:

 • Sammy Salminen (laulu)
 • Juha “Juice” Wahlsten (kitara ja laulu)
 • Tuomas “Gary” Keskinen (kitara ja laulu)
 • Mika Rajala (basso)
 • Timo Rajala (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.