Metallimusiikki.net

Belphegor: Der Geistertreiber.

 • Julkaistiin torstaina 01.10.2009.
 • Luettu 1974 kertaa
 • Bändit:

Belphegorin albumin "Walpurgis Rites — Hexenwahn" kannessa vuohenpäinen ihmishahmo, jolla musta iho ja jalat ristissä. Kuvan vasemmasas yläkulmassa yhtyeen logo ja alaosassa albumin nimi mustalla värillä. Kuvan laidoilla on liekkejä ja ihmismerta.Julkaistaan 9.10.2009

Itävaltalaisyhtye Belphegor julkaisi juuri kotimaassaan sijaitsevan Abtenaun pitäjässä kuvatun musiikkivideon kappaleeseensa “Der Geistertreiber”. Biisin nimi on vapaasti suomennettuna jotain sellaista kuin “Aaveajaja”. Neliminuuttisen verellä ja painostavalla tunnelmalla varustetun videon ohjasi Walter Fanninger. Tämä saksaksi laulettu biisi sisältyy metalliryhmän kahdeksannen albumin, levyn “Walpurgis Rites — Hexenwahn“, biisilistalle. Okkultistisilla teemoilla mässäilevä pitkäsoitto on tarkoitus julkaista Euroopassa ensi viikon perjantaina ja Pohjois-Amerikassa sekä Brasiliassa se ilmestyy saman kuukauden 20. päivä levymerkki Nuclear Blast Recordsin kautta.

Belphegorin keulahahmo Helmuth kertoo alla näkyvän musiikkivideon käsittelevän 30. huhtikuuta juhlittavaa Walpurgis Nacht -juhlaa, joka on okkultistien suosima hetki Saksan ja Itävallan alueella. Yhtye käytti “Der Geistertreiber” -kappaleen kuvaamisessa ensimmäistä kertaa ammattitaitoista kuvaustiimiä, joka heijastuu lopputulokseen ilmiselvästi. Kuvaustöitä varten bändi vuokrasi kolmen päivän ajaksi vuorelta mökin, jossa he sitten valmistautuivat metsän siimeksessä tehtyihin kuvaushommiin.

Metallibändin uusin albumi on sen järjestyksessä kahdeksas täyspitkä levy. Albumi nauhoitettiin Andy Classenin Kasselissa sijaitsevassa Stage One -studiossa seuraajaksi vuonna 2008 ilmestyneelle albumille “Bondage Goat Zombie”. Ryhmä julkaisee uudesta albumistaan normiversion lisäksi erikoisemman digipack-painoksen varustettuna tällä musiikkivideolla, sekä videon luomisprosessista kertovilla videotaltioinneilla.

“Walpurgis Rites — Hexenwahn” -albumin kappaleet:

 1. Walpurgis Rites
 2. Veneratio Diaboli — I Am Sin
 3. Hail The New Flesh
 4. Reichswehr In Blood
 5. The Crosses Made Of Bone
 6. Der Geistertreiber
 7. Destroyer Hekate
 8. Enthralled Toxic Sabbath
 9. Hexenwahn — Totenkult

Bändi uskoo erottuvansa edukseen uuden albuminsa sävellyksillä ja sovituksilla. “Walpurgis Rites — Hexenwahn” on Helmuthin mielestä Belphegorin parhaimmistoa, koska kappaleet ovat äärimmäisen monipuolisia ja aikaisempia biisejä intensiivisempiä sekä eeppisempiä. Lisäksi kappaleisiin on tuotu uusia elementtejä ja rakenteita, kuten aavemaista tunnelmaa luovia sampleja. Helmuthin mukaan albumilla hänen omakin laulutyöskentelynsä on kieroutuneinta, eivätkä sanoituksetkaan kovin säyseätä kukkaiskieltä ole.

Belphegor on:

 • Helmuth (laulu ja kitara)
 • Morluch (kitara)
 • Serpenth (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.