Metallimusiikki.net

Brutus: Teloorgang.

  • Julkaistiin torstaina 01.05.2008.
  • Luettu 870 kertaa
  • Bändit:

Hollantilaisen death metallia soittavan Burtus musiikkivideo kappaleesta “Teloorgang” on viisiminuuttinen armoton annos yksitoikkoista mättöä ja ultramatalaa mieslaulajan murinaa. Tällä videolla rumpuja soittaa Brutuksen edesmennyt rumpali Maarten “Ploegbaas” Luysterburg, joka teki itsemurhan lokakuussa 2006 ollessaan vasta 25-vuotias. Mies soitti instrumenttiaan ennen Brutusta myös Goddess Of Desiren joukoissa.

Brutus esiintyy seuraavan kerran elävälle yleisölle kotimaassaan Neurotic Deathfest 2008 -tapahtumassa kuluvan kuukauden lopussa. Tapahtumaa vietetään 013-klubin tiloissa Tilburgin kaupungissa.

Yhtye tekee tällä hetkellä töitä uuden albumin parissa. Kiekon nimi on “Murwgebeukt — Total Loss”. Se aiotaan alustavien suunnitelmien mukaan julkaista ennen tämän vuoden umpeutumista. Levy on konseptialbumi ja se käsittelee erästä sarjamurhaajaa ja hänen elämäänsä. Kiekko tullaan jakamaan kolmeen eri lohkoon, jotka ovat: “Pain”, “Wrath” ja “Fall”.

Bändi perustettiin vuonna 2000 rumpali Ploegbaasin ja laulaja-kitaristi Bastærin toimesta. Miesten tavoitteena oli luoda sanojensa mukaan hyperaggressiivinen death metallia soittava bändi. Bändin järjestämien ensimmäisten treenien jälkeen ryhmään liittyi laulajaksi ja basisiksi Molestrator ja kitaristi-laulajaksi Schoft. Tuohon aikaan bändi kutsui itseään nimellä Steamroller. Molestrator erotettiin pian bändistä “kaikkien mahdollisten syiden takia” ja hänet korvattiin Ploertilla.

Ploert laulaa bändin ensimmäisellä promolla, nimeltään “Brutus Promo”, joka julkaistiin vuonna 2001. Se toi bändille levytyssopimuksen Unique Leader Recordsilta.

Vuotta myöhemmin bändiltä ilmestyi esikoisalbumi, joka tottelee nimeä “Slachbeest”. Se äänitettiin Excess-studioilla. Levyn ilmestyttyä Brutus siirtyi Euroopan-kiertueelle yhdessä Macabren ja Cephalic Carnagen kanssa. Pian kiertueen jälkeen Bastærd päätti erota bändistä ja hylätä death metallin kokonaan. Samanaikaisesti media otti “Slachtbeest”-albumin avosylin vastaan. Bastærd hoiti virkaansa siihen asti kunnes Vlerk saatiin korvaamaan hänet.

Syyskuussa 2005 Brutus lähti uudelle Euroopan-kiertueelle. Reissu kesti kolmisen viikkoa. Kiertueella kulki mukana myös sellaiset bändit kuin Mortal Decay ja Beheaded. Brutuksen tiimi teki eräitä yksittäisiä keikkoja yhdessä Nilen, Vaderin ja Suffocationin seurassa.

Kun yhtye oli aloittanut äänittämään “Murwgebeukt — Total Loss” -albumiaan, Plowboss päätti päättää elämänsä vuonna 2006. Levyn luomistyö hidastui huomattavasti rumpalin itsemurhan takia.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.