Metallimusiikki.net

Firewind: World On Fire.

 • Julkaistiin lauantaina 18.09.2010.
 • Luettu 1643 kertaa
 • Bändit:

Firewindin logo yläosassa liekehtivän ja ilmassa leijuvan kivilohkareen päällä. Kivilohkareessa hohtaa kolmionmuotoinen symboli ja alaosassa elotonta kiviaavikkoa. Alaosassa lukee "Days of Defiance".Julkaistaan 26.10.2010

Uuden albumin esille tuomista valmisteleva voimametallibändi Firewind paljasti eilen perjantaina uuden musiikkivideon. Virallinen video on biisiin “World On Fire” toteutettu. Biisi sisältyy Century Media Recordsin kautta lokakuussa julkaistavalle “Days of Defiance“ -studioalbumille. Kreikkalaisyhtye paljasti pari viikkoa sitten tulevan albuminsa olevan musiikillisesti merkittävin julkaisu tähän mennessä. Albumi ilmestyy 25. lokakuuta Euroopassa ja päivää myöhemmin Pohjois-Amerikan territoriolla. Yhtye hehkuttaa erityisesti kitaristinsa Gus G.:n tarjoavan briljanteinta kitarointia mitä tämä musiikkigenre on vuosikausiin saanut kuulla.

Firewindin “World On Fire” -video on ruotsalaisen videoalan konkarin, Patric Ullaeusin, ohjaama. Revolver Film Companyn palkkalistalla oleva Ullaeus on aikaisemmin tehnyt videoita ainakin ruotsalaiselle In Flamesille, norjalaiselle Dimmu Borgirille ja italialaiselle Lacuna Coilille. Ullaeus on Firewindin pitkäaikainen yhteistyökumppani, sillä mies on osallistunut bändin kahden edellisen albumin videoklippien toteuttamiseen.

Kitaristi Gus G. kertoo uuden videon kuvatun alusta loppuun vihreää seinää vasten. Videolle on haettu vaikutteita albumin yleisteemasta ja albumin etukannessa nähtävästä taiteesta. Gus G.:n mukaan klipille on onnistuttu sullomaan eräänlainen barbaarinen tunnelma, sillä katsojaa kestitään tulella, metallisotureilla ja Valkyriakin käy vilahtamasta.

“Days of Defiance” -albumin kappaleet:

 1. The Ark Of Lies
 2. World On Fire
 3. Chariot
 4. Embrace The Sun
 5. The Departure
 6. Heading For The Dawn
 7. Broken
 8. Cold As Ice
 9. Kill In The Name Of Love
 10. SKG
 11. Losing Faith
 12. The Yearning
 13. When All Is Said And Done
 14. Riding On The Wind (iTunes-version bonuskappale)

Firewind on:

 • Apollo Papathanasio (laulu)
 • Gus G. (kitara)
 • Bob Katsionis (kosketinsoittimet)
 • Petros Christo (basso)
 • Michael Ehre (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.