Metallimusiikki.net

Helheim: Jernskogen.

 • Julkaistiin perjantaina 13.07.2007.
 • Luettu 1361 kertaa
 • Bändit:

Neljä rautapaitoihin pukeutunutta Helheim-yhtyeen jäsentä mustavalkoisessa promokuvassa. Miehet seisovat rivissä rinteen edustalla, jossa taustalla jääpuikkoja ja lunta.Kuva. Roy Birger Nilsen

Helheim , joka soittaa viinkinkimetallia ja saapuu Norjasta, julkaisi aikoinaan tämän “Jernskogen”-nimisen musiikkivideonsa. Kappale ei ensi yrittämällä kuulosta kovin hääppöiseltä, mutta se paljastaa parhaat puolensa parin kuuntelukerran jälkeen. Luvassa omituisia kuvakulmia, tasapaksua rumputulta ja norjaksi laulettua metallimusiikkia.

Tämä biisi kuullaan Helheimin vuonna 2000 julkaisemalla “Blod og ild” -levyllä. Kiekon mukana tulee kyseisestä kappaleesta tehty pitempi versio ja musiikkivideokin.

Bändi perustettiin V’gandrin ja H’grimnirin: toimesta, jotka halusivat perustaa sellaisen ryhmittymän, mikä kykenee suoltamaan maille ja mannuille extreme metal -tyylistä räimettä. Pian yhtyeen perustamisen jälkeen sen riveihin värväytyi rumpaliksi Hrymr. Tällä kokoonpanolla bändi ryhtyi musisoimaan V´gandrin toimiessa basisti-laulajan virassa, H´grimnir kitaristina ja laulajana.

Tämä albumi on suomeksi käännettynä “Veri ja tuli”. Kyseessä oleva videoleike on mitä todennäköisimmin yhtyeen uran ensimmäinen musiikkivideo.

“Blod og ild” -albumin kappaleet:

 1. Blod og ild
 2. Evig
 3. Helheim part II
 4. Jernskogen (fullength mix)
 5. Åsgårdsreien
 6. Kjenn din fiende
 7. Odins møy
 8. Terrorveldet
 9. Yme

Helheim on:

 • Hrymr (rummut ja ohjelmointi)
 • V’gandr (basso ja laulu)
 • H’grimnir (kitara ja laulu)
 • Thorbjørn (kitara)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.