Metallimusiikki.net

Insidious Disease: Rituals of Bloodshed.

Valokuva miehestä, joka seisoo oikealla tyyni ilme kasvoilla, valkoinen kauluspaita ja mustat housut päällä, sekä jonkinlainen machete kädessä. Vasemmalla roska-astia, jossa alaston naisen ruumis. Kuvan vasemmassa yläkulmassa lukee valkoisella Insidious DJulkaistaan 12.7.2010

Monikansallinen death metal -bändi Insidious Disease, joka perustettiin loppuvuodesta Dimmu Borgirin Silenozin ja Old Man’s Childin Jardarin toimesta, laski eilen maanantaina nettiin nähtäväksi musiikkivideon tulevalta debyyttialbumiltaan. Keikalta kuvattua videokuvaa sisältävä “Rituals of Bloodshed” on 3,5 minuutin mittainen viisu. Sen audioraita kuullaan 12. heinäkuuta julkaistavalle “Shadowcast”-esikoisalbumilla. Sen julkaisee Century Media Records. Teoksen kansitaiteen toteutti Kjell Ivar Lund. Kansigrafiikka tullaan piilottamaan slipcase-kotelon sisälle. Albumista tehdään ensipainos, jossa kuullaan bonusbiisit “Insomaniac” ja Death-yhtyeen kappaleesta “Leprosy” tehty tulkinta. Insidious Diseasen tuotantoon ja taustoihin voi tutustua yhtyeen omilla MySpace-sivuilla.

Debyyttialbumi nauhoitettiin Norjassa tuottaja Terje Andersenin kanssa. Andersen on Susperian jäsen. Levyn miksasi Russ Russell. Levyllä kuultavista kappaleista osa on Necrophagian nokkamies Frank “Killjoy” Puccin sävellyksillä ja lauluosuuksilla varustettu. Bändi ei ole vielä listannut “Shadowcast”-albumin lopullista soittolistaa, mutta tämän musiikkivideobiisin lisäksi teoksella tullaan kuulemaan ainakin kappaleet “Conceived Through Hate”, “Boundless” ja “Nuclear Salvation”.

Bändin mukaan “Shadowcast” on brutaali ja väkivaltainen death metal -albumi, jota yhdenkään kuolonmetallifanin ei tulisi sivuuttaa. Insidious Disease käyttää musiikissaan genrensä vanhan koulukunnan vaikutteita ja yhdistelee niitä moderneilla koukuilla ja käänteillä.

Insidious Disease on:

  • Marc “Groo” Grewe (laulu)
  • Sven Atle Kopperud (kitara)
  • Shane Embury (basso)
  • Tony Laureano (rummut)
  • Jon Øyvind Andersen (kitara)

Yhtye perustettiin loppuvuodesta 2004. Sen perustivat Dimmu Borgirin Silenoz, Old Man’s Childin Jardar ja yhdysvaltalainen Nilestä sekä Angelcorpsesta tuttu rumpali Tony Laureano, sekä kitaristi Shane Embury. Empury on tuttu mies Napalm Deathista, Brujeriasta ja Lock Upista. Vokalistiksi ryhmä valitsi entisen death metal -bändi Morgothin laulaja Marc Grewen. Yhtye sai levytyssopimuksen Century Media Recordsilta, jonka alkutaipaleen ensimmäisiä kiinnityksiä oli mm. Morgoth.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.