Metallimusiikki.net

Nile: Sarcophagus.

 • Julkaistiin maanantaina 07.01.2008.
 • Luettu 1165 kertaa
 • Bändit:

Nile-yhtyeen kolme pitkähiuksista ja mustiin vaatteisiin pukeutunutta mieshenkilöä seisoo rivissä kellertävän taivaan alla. Taivas on pilvinen. Kuva on värisävyiltään keltaruskea.Egyptiaiheista metallimusiikkia

Yhdysvaltalainen egyptiläisvaikutteista death metallia rykivä Nile tarjoaa vuonna 2002 kuvatun musiikkivideon tästä kappaleestaan “Sarcophagus”, joka ilmestyi yhtyeen “In Their Darkened Shrines” -nimisellä albumilla. Se on bändin uran järjestyksessä kolmas pitkäsoitto. Levy julkaistiin vuoden 2002 elokuussa. Kappaleen “Sarcophagus” lisäksi myös biisistä “Execration Text” luotiin musiikkivideo — nämä kaksi biisiä julkaistiin myös singleinä. Albumi syöstiin tähän maailmaan Relapse Recordsin julkaisemana.

Bändin tuorein albumi, “Ithyphallic”, kipusi viime vuoden elokuussa Saksan albumilistalla sijalle 76. Suomessa levy on roikkunut sijalla n:o 13 ja yhtyeen kotimaassa sijalla 162.

Bändin kitaristina tunnettu Karl Sanders, joka esiteltiin hiljattain Guitar World Magazine -lehden julkaisemassa “Betcha Can’t Play This” -jutussa ja joka sijoittui neljännelle sijalle arvioitaessa maailman parhaita death metal -kitaristeja, kaavailee nyt järjestävänsä kitaran soittamisessa oppitunteja. Decibel Magazinen arvion mukaan mies on kitarasankarien kastissa 4. sijalla, joten mieheltä on mahdollista oppia yhtä jos toistakin. Kitaristin tarjoamat oppitunnit painottuvat tämänhetkisten tietojen mukaan Nilen keväällä Yhdysvalloissa tekemän kiertueen ajalle. Oppituntien Sanders kertoo olevan kokeneille kitaristeille tarkoitettuja. Hän opettaa soittotaitojaan kiertueen tapahtumapaikoilla keikkojen välissä. Yhden oppitunnin hinta on 100 USD per tunti. Yhdessä opetussessiossa voi olla enintään neljä oppilasta sen takia, että jokaiselle heistä voidaan opettaa henkilökohtaisesti. Sandersin opetuslapsista ainakin osa tulee pääsemään Nilen soundcheck-tapahtumaan oppitunnin jälkeen. Jokainen oppilas pääsee samalla varsinaisen keikan vieraslistalle.

“In Their Darkened Shrines” -albumin kappaleet:

 1. The Blessed Dead
 2. Execration Text
 3. Sarcophagus
 4. Kheftiu Asar Butchiu
 5. Unas Slayer of the Gods
 6. Churning the Maelstrom
 7. I Whisper in the Ear of the Dead
 8. Wind of Horus
 9. In Their Darkened Shrines I: Hall of Saurian Entombment
 10. In Their Darkened Shrines II: Invocation to Seditious Heresy
 11. In Their Darkened Shrines III: Destruction of the Temple of the Enemies of Ra
 12. In Their Darkened Shrines IV: Ruins

Nile on:

 • Karl Sanders (laulu, kitara, kosketinsoittimet, sello ja alttoviulu)
 • Dallas Toler-Wade (kitara ja laulu)
 • George Kollias (rummut)
 • Chris Lollis (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.