Metallimusiikki.net

Sabaton: Uprising.

 • Julkaistiin keskiviikkona 04.08.2010.
 • Luettu 2217 kertaa
 • Bändit:

Sabaton-yhtyeen albumin "Coat Of Arms" etukannessa koristeellinen kellertävä ja liekehtivä lintusymboli. Lintu levittää symmetrisesti siipensä vasemmmalle ja oikealle. Sabatonin logo kuvan yläosassa ja alaosassa vaakunamaisen symbolin päällä lukee äänitteJulkaistiin 21.5.2010

Ruotsalainen sotalauluja tekevä power metal -yhtye Sabaton laittoi juuri nettiin nähtäväksi uuden musiikkivideon, joka on toukokuussa 2010 ilmestyneellä “Coat Of Arms“ -albumilla kuultavasta biisistä “Uprising”. Musiikkivideo on viisiminuuttinen kertomus Puolan Varsovassa vuonna 1944 koetusta kapinasta. Metallimiesten mukaan tämä musiikkivideo on emotionaalinen kunnianosoitus niille puolalaisille kapinallisille, jotka menettivät henkensä taistellessaan saksalaisia joukkoja vastaan Varsovassa 1944. Videolla nähdään näyttelemässä ruotsalainen Peter Stormare, joka on aikaisemmin ääninäytellyt Muumi ja punainen pyrstötähti -animaatioelokuvan kansainvälisessä versiossa. Nuuskamuikkusen ääni sai tällä kertaa roolikseen SS-Obergruppenführer Erich von dem Bachin hahmon. Musiikkivideon ohjasi Jacek Raginis.

“Coat Of Arms” ilmestyi Euroopan alueella toukokuussa Nuclear Blast Recordsin kautta. Yhtye lähtee soittamaan maailmankiertueella sen sanomaa. Kiertue käynnistyy kuluvan kuukauden lopussa ja se sisältää yhteensä yli 60 keikkaa. Kiertue päättyy joulukuussa. Bändi soittaa kiertueen lopussa, syys joulukuun alussa, Helsingin Tavastialla ja Turun Klubilla.

Bändi on vihjannut aikaisemmin suunnittelevansa musiikkivideon tekemistä myös uuden albumin biisistä “Screaming Eagles”. Uuden videon luomisprosessin yksityiskohdista ei ole vielä annettu tietoja.

“Coat Of Arms” -albumin kappaleet:

 1. Coat of Arms
 2. Midway
 3. Uprising
 4. Screaming Eagles
 5. The Final Solution
 6. Aces in Exile
 7. Saboteurs
 8. Wehrmacht
 9. White Death
 10. Metal Ripper

Sabaton on:

 • Joakim Brodén (laulu ja kosketinsoitin)
 • Rikard Sundén (kitara ja taustalaulu)
 • Oskar Montelius (kitara ja taustalaulu)
 • Daniel Mÿhr (kosketinsoittimet ja taustalaulu)
 • Pär Sundström (basso)
 • Daniel Mullback (rummut ja taustalaulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.