Metallimusiikki.net

Carnalation: "Doomsday Diaries"

 • Demoarvostelu julkaistiin tiistaina 15.03.2011.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 2423 kertaa
 • Bändi:

Carnalation on vuonna 2008 Provinssirockissa perustettu yhtye, joka soittaa energistä ja brutaalia death metallin ja grind coren sekoitelmaa. Ensimmäisen demonsa yhtye julkaisi 2009, ja keikkojakin on tullut luukutettua mm. Provinssissa, Nummirockissa ja Rytmikorjaamolla. Bändissä on myös lyhyen matkansa varrella tapahtunut useita miehistönvaihdoksia. Tämän levyn sanomana on bändiläisten mukaan: Tällä menolla ihminen tuhoaa itsensä ja ympäröivän maailman, johon voi varmastikin jokainen tiedostava sielu yhtyä. Mutta ettei menisi vain maailmanparannukseksi, pannaanpa kiekko pyörimään!

Pojot: 3/5

"Contamination" avaa pelin todellisella ääniryöpytyksellä. Tämä on nopeaa äärimetallia, jos mikä. Joten siinä suhteessa bändin suunnitelmat ja musiikilliset ambitiot täyttyvät mukavasti. Muusikot pysyvät juuri ja juuri vauhdissa mukana.
Valitettavasti ainakin ekoissa biiseissä äänitys kuulostaisi ajavan esimerkiksi rumpujen peltiosaston ruvelle, joka vähän riipii korvia. Enpä ole kuullut aikoihin näin rankkaa menoa. Meno on varmasti omimmillaan keikalla, hikisen yleisön edessä. Biisit ovat lyhyitä rykäisyjä. Kiitettävästi myös painetut sanat ovat mukana. Levyn tekstit ovatkin ajatuksella tehtyjä, ja ylittävät kirkkaasti genren keskivertotekeleet!

"Floods" kuulostaa tähän mennessä ehdottomasti kypsimmältä tekeleeltä. Sekin runnoo eteenpäin kuin kone, mutta mukavia nyanssejakin on saatu mahtumaan mukaan, joka nostaa biisin korkeammalle tasolle. Vaikka puhutaan tällaisesta todella rankasta äärimetallista, niin sekin tarvitsee moniulotteisuutta ja näkemyksiä, ollakseen kelpo biisi!

"The Omega Hour" ja "Cataclysm Catharsis" edustavat nekin melko hyvää biisintekotaitoa, mutta se lopullinen koukku, joka "Floods"-rallissa oli, jää osin puuttumaan.

Mitä tästä kaikesta voi sanoa? Bändi on valinnut oman tinkimättömän linjansa. Mielestäni Carnalation tallaa omaa polkuaan varsin hyvin. Tämä on musiikkia rankemman asenteen ystäville. Kuitenkin se kultahippu, joka kolmosraidasta löydetään, ei hohda kaikissa biiseissä, joten pientä viilausta voi vielä tehdä.

Levyn biisit:

 1. Contamination
 2. 2000 Years
 3. Floods
 4. The Omega Hour
 5. Cataclysm Catharsis

Carnalation on:

 • Jonne Soidinaho (laulu)
 • Anssi Rissa (kitara)
 • Arttu Hakanen (kitara)
 • Niko Mäenpää (basso)
 • Henri Yli-Rahko (rummut)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Carnalation: "Doomsday Diaries" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 15.03.2011 ja antoi pisteet 3/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!