Metallimusiikki.net

Doperman: "Demo 2010"

 • Demoarvostelu julkaistiin keskiviikkona 30.03.2011.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 2499 kertaa
 • Bändi:

Doperman on helsinkiläinen, vuonna 2008 perustettu yhtye, joka määrittelee musiikkinsa heavy metalliksi. Bändin ikähaitari pyörii 30 ikävuoden molemmin puolin ja sen jäsenillä on soittokokemusta kertynyt eri yhtyeiden kautta. Sävellykset porukka tekee yhdessä. Sanoitukset kuulemma käsittelevät tavallista elämää, taiteen poliittisuutta ja viinan juontia. Kuunnellaanpa, miltä kuulostaa.

Pojot: 4/5

"No Pages Left" avaa pelin varsin mukavan oloisesti. Meininki on taattua vanhan liiton hard rock/heavy-materiaalia. Miksauksessakin on varsinkin laulun osalta tiettyä 80-lukulaisuutta, mikä ei ole lainkaan huono asia.

Biisit ovat hiukan samasta puusta veistettyjä, mutta jollakin kumman tavalla tällainen vanhempi metalliäijä lämpenee kuuntelemaan ajatuksella yhtyeen 1980-luvun kohkaamista. Toteutuksesta kuuluu se, että veikot ottavat homman tosissaan.

"Plastic"-biisissä laulaja venyy tähän mennessä parhaimpaan suoritukseensa, mutta muutoin biisi ei mielestäni aukea kovin hyvin. Kappaleen sovitus on myös jollain lailla sekava.

"Science Fiction" ärjyykin sitten jo kovemmalla meiningillä, paitsi keskivaiheilla olevat progemaiset soinnuttelut, jotka olisi voinut jättää poiskin. Näin rankassa menossa kannattaa pitää kova linja alusta loppuun. Koska sävellyksissä on kuitenkin jotain koukkua ja vaihtelevuutta, ei kuuntelu muodostu puisevaksi.

Viimeinen biisi "Devil in the Rye" on myös aivan kelvollinen riffittely. Kappaleet ovat ehkä hiukan pitkähköjä, mutta toisaalta jos tyyli miellyttää, ei siitä liene haittaa.

Mitäpä tästä sanoisi loppuyhteenvedoksi? Kuten sanottu: kaikille "kasariheavyn" ystäville, joihin itsekin kuulun, tämä on mukavaa musiikkia. Kaverit ovat oman linjansa valinneet. Mielestäni he toteuttavat sitä varsin mukavasti!

Levyn biisit:

 1. No Pages Left
 2. Braincells
 3. Plastic
 4. Science Fiction
 5. Devil in the Rye

Doperman on:

 • _Thomas Vee (laulu ja kitara)
 • Jani Lehikoinen (kitara)
 • Marko Väätäinen (basso) *_Tuomas Kujala_ (rummut)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Doperman: "Demo 2010" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 30.03.2011 ja antoi pisteet 4/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!