Metallimusiikki.net

Coventhrall: "The Space Opera — Promo 2010"

 • Demoarvostelu julkaistiin torstaina 12.08.2010.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 1709 kertaa
 • Bändi:

Coventhrall on melko uusi bändi, kotoisin pääkaupunkiseudulta. Yhtyeen tekee erilaiseksi se, että se tekee sci-fi-aiheista musiikkia. Tällä teemalla tehdystä "The Space Opera" -albumista on valittu tälle promolle neljä edustavaa biisiä. Bändillä on myös biiseillään vierailijoita erilaisissa "oopperarooleissa". Bändi pohjautuu laulaja Sami "Texas" Iivosen ja Toni Biten vuonna 2005 perustamaan Grudges Claw -nimiseen bändiin. Ei muuta kuin librettot kouraan ja oopperaan!

Pojot: 4/5

"Nova Burst" aloittaa levyn vauhdikkaasti ja musiikki kuulostaa jotenkin kasariheviltä, joka ei ole huono asia. Meno on alusta alkaen hyvän kuuloista.
Kaikki soiton osa-alueet toimivat upeasti. Esiin nousee erityisesti kitaristien ja laulajan työskentely, jonka ääni kestää hyvin joka kohdassa, vaikka tällainen musiikki aiheuttaa kovia vaatimuksia. Biiseissä viljellään melko komeita melodioita, jotka kuljettavat kappaleita musikaalisesti eteenpäin.

Miksaus ja äänitys ovat erittäin onnistuneita, ollakseen sentään jonkinlainen demo, jossa ei käsittääkseni ole levyfirman resursseja taustalla. Huomaa, että tekijät ovat panostaneet tekniseen laatuun. Erityisen ilahduttavaa on, että laulu erottuu hyvin, vaikka takana on erittäin raskas tausta.

"Avatar" biisissä saadaan kuulla alussa retrosynasaundeja, joka on piristävää. Muuten biisi jatkaa samaa linjaa: melodioita ja vauhdikasta huutometallia. Jaksan vieläkin ihailla lauluosuuksien monipuolisuutta, joka ilmeisesti johtuu monista vierailijoista. Tekstien lisäksi olisi mielenkiintoista tietää, kuka missäkin kohdassa laulaa.

Painettuja sanoja ei ole levyn liitteenä ja niitä jään tässäkin kaipaamaan. Pieni vihje kaikille demobändeille: Älkää pihdatko tekstien printtaamisessa!

"Battle In the Morfuidran Expance" -kappale "humppakomppeineen" poikkeaa levyn muista biiseistä selkeästi. Aluksi pidin sitä levyn heikkona lenkkinä, mutta tarkemmin kuunneltuna se eroaakin edukseen. Varsinkin naislaulu(?) osuu maaliinsa komeasti.

Kaiken kaikkiaan bändin vahvuuksia ovat loistavat lauluosuudet ja soittotaito, sekä pieteetillä tehdyt melodiat. Heikkouksia ovat puolestaan biisien tietty samankaltaisuus. Ehkä kannattaisi varioida ideoita vielä monipuolisimmiksi ja käyttää tietynlaista herkkyys-, ja slovarivaihdettakin välillä. Olisi todella mukava kuulla myös koko "avaruusoopperalevy" kokonaisuutena, jollaiseksi se lienee tarkoitettu, mutta tällaisenaankin kuultavana on erittäin makeaa soittoa ja laulua. Suositellaan vauhtimetallin ystäville!

Levyn biisit:

 1. Nova Burst
 2. Morfuidra
 3. Avatar
 4. Battle in the Morfuidran Expance

Coventhrall on:

 • Sami "Texas" Iivonen (laulu)
 • Toni Bite (kitara)
 • Kimmo Korhonen (kitara)
 • Jukka Hoffren (basso, kosketinsoittimet ja kitara)
 • Janne Ojala (rummut)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Coventhrall: "The Space Opera — Promo 2010" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 12.08.2010 ja antoi pisteet 4/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!