Metallimusiikki.net

Damnara: "Demo 6"

 • Demoarvostelu julkaistiin perjantaina 30.07.2010.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 2565 kertaa
 • Bändi:

Damnara on neljän miehen yhtye, joka on perustettu vuonna 2009, ja joka on ilmeisesti seuraaja Svat-nimiselle bändille. Yhtye kertoo soittavansa metallia sekä perinteiseen, että vaihtoehtoiseen malliin sekoitellen siihen rockia ja jopa pop-musiikkia. Juuri vaihtelevuus ja monipuolisuus tulee mielestäni hyvin esiin levyllä, josta tein seuraavia huomioita.

Pojot: 4/5

Ensiksi huomio kiinnittyy varsin reippaanoloiseen soitantaan ja hyvältä kuulostavaan laulusuoritukseen. Aluksi saundit ja miksaus vaikuttavat jotenkin tukkoisilta, joka on huonoa tällaisessa musiikissa. Sitten löydän volume-nappulan, jota käännän kunnolla kaakkoon ja heti musiikki alkaa kuulostaa toisenlaiselta. Vedän sanani takaisin, joten miksausta voi pitää onnistuneena.

Ensimmäisessä "Kuoleman Juoma" -biisissä bändi ei vielä mielestäni pääse täyteen vauhtiinsa. Seuraava "Voi voi" -biisi lähtee kulkemaan varsin mukavasti, mutta käsittämättömät "räpähtävät" lauluosuudet, joita kuullaan osassa biisiä, olisi hyvin voinut jättää pois!

Tässä plätyssä on miellyttävä, mutta valitettavan harvinainen seikka, nimittäin on tekstit mukana. Näistä käy ilmi, että teksteihin on varmastikin panostettu ja niissä on myös vakavamielistä sisältöä.

"Yö" on varsin erikoinen kappaleena. Yhtye löytää itsestään herkän puolen. Tuloksena onkin varsin monipuolinen ja ilmaisuvoimainen biisi. Tuntuu, että kuten yhtye itsekin sanoi, tietynlainen monipuolisuus, melodisuuden ja rankan jyystämisen kombinaatio, ovat bändin parhaita puolia. Myös sovitukset ovat varsin hyvässä kuosissa. On todettava, että soittajat osaavat hommansa hienosti. Kitarat runttaavat mallikkaasti ja rumpali paahtaa täysillä.

Olisi mielenkiintoista kuulla, millaista meininki on keikalla. Bändihän on kertomansa mukaan keikkaillut muun muassa Turmion Kätilöiden Verjnuarmun kanssa.

"Nielaisen Hiljaa" päättää levyn. Biisissä saadaan jonkinlainen vauhdikas thrash-vaihde päälle, ja hyvin se kulkee, vaikka tähänkin on ympätty akustisia vivahteita.
Kaiken kaikkiaan en osaa sanoa, mitä tässä olisi voitu tehdä paremmin. Mielestäni tämä on aika valmista tavaraa. Bändille soisikin mielellään levy-yhtiöiden huomion ja paljon keikkoja!

"Demo 6" -levyn kappaleet:

 1. Kuoleman Juoma
 2. Voi Voi
 3. Nielaisen Hiljaa

Damnara on:

 • Olli Happonen (kitara ja laulu)
 • Kimmo Pulkkinen (kitara)
 • Ragnar Paananen (basso ja laulu)
 • Miska Väisänen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Damnara: "Demo 6" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 30.07.2010 ja antoi pisteet 4/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!