Metallimusiikki.net

Kuva vuodelta 2010. Kuvan otti Pekka Hartikainen.Kuva vuodelta 2010. Kuvan otti Pekka Hartikainen.

Kaarnekorpi: "Ukon Mahti"

 • Demoarvostelu julkaistiin lauantaina 24.07.2010.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 3294 kertaa
 • Bändi:

Kaarnekorpi on jo vuonna 2004 perustettu yhtye, joka pitää nykyään majaansa Tampereella ja soittaa folk-tyylistä metallia. Nykyinen kuusimiehinen kokoonpano on ollut sama vuodesta 2008. Sitä seuranneena vuonna bändi pääsi myös keikoille. "Ukon Mahti" -EP on yhtyeen viides julkaisu. Tavoitteikseen bändi ilmoittaa iskevän musiikin tekemisen, lavoilla hauskan pitämisen ja yleisön tempaamisen mukaansa yleiseen ilonpitoon. Miltä siis musiikki kuulostaa?

Pojot: 4/5

Heti alussa käy selväksi, että musiikki on erittäin hyökkäävää, joka kuulostaa hyvältä. Miksaus on valitettavasti hieman suttuinen ja soundit tunkkaiset, lukuun ottamatta kitaroita, jotka toimivat komeasti. Sanoitusmaailma vaikuttaa mielenkiintoiselta, vaikka laulu hautautuukin muun soiton alle jonkin verran. Demoon kannattaisi liittää sanat mukaan, jotta sanoma ei jäisi epäselväksi!

Tässä on mielestäni mukavasti pitäydytty yksinkertaisissa biisi-ideoissa, eikä ole sorruttu folk metallissa välillä esiintyvään liialliseen monimutkaisuuteen. Synaosuudet on mukavasti sulautettu soitannon joukkoon. Niiden saundi on jotenkin hellyyttävällä tavalla vanhanaikainen. "Ahti" on mielestäni biisinä erittäin hyvä ja kulkeva, lisäksi sen miksaus on ehkä hivenen paremmin onnistunut kuin muissa biiseissä. Kaikissa biiseissä on jotenkin melankolinen melodiamaailma, melkein kuin Leevi and the Leavingsin teoksissa. Tätä ei pidä ottaa moitteena, vaan päinvastoin. "Enne"-biisissä taas on väliosissa herkistelyä, jota voisi viljellä enemmänkin.

Levyn päättävä "Juomalaulu" alkaa Eläkeläiset-tyylisellä humpan ilosanomalla, joka kulkee yllättävän hyvin. Biisin sanoma ei jää epäselväksi. Suomen suurien metsien miehet juovat viinaa. Hauska päätös levylle.

En yleensä pidä folk metallista, mutta tässä on mielestäni biisit kohdallaan!
Jos satsattaisiin vielä hiukan enemmän pätäkkää parempaan tuotantoon, olisi homma erinomaisesti kasassa.

"Ukon Mahti" -levyn kappaleet:

 1. Ukon Mahti
 2. Tiensä Pää
 3. Ahti
 4. Enne
 5. Juomalaulu

Kaarnekorpi on:

 • Kimmo Kellberg (laulu)
 • Tuomas Saari (kitara)
 • Janne Rönkkö (kitara)
 • Juho Savikurki (kosketinsoittimet)
 • Tapio Rantanen (basso)
 • Pekka Hartikainen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Kaarnekorpi: "Ukon Mahti" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 24.07.2010 ja antoi pisteet 4/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!