Metallimusiikki.net

Epicrenel: "The Chrystal Throne"

 • Demoarvostelu julkaistiin sunnuntaina 20.06.2010.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 1806 kertaa
 • Bändi:

Epicrenel tulee Helsingistä, ja esittää omien sanojensa mukaan power metallia. Kaikki sävellykset ja sanoitukset ovat yhtyeen nokkamiehen, rummuista ja toisesta kitarasta vastaavan Mikko Sepposen käsialaa. Sanoitukset käsittelevät keskiaika- ja fantasia-aiheita. Siis lätty pyörimään!

Pojot: 5/5

Alkuvaiheessa käy selväksi, että kyse on varsin melodisesta metallista. Jo ensimmäisessä biisissä on kaikki kohdallaan. Siinä kuullaan erittäin tarttuva kertosäe ja raskaasti rokkaava soitanto, joka kulkee kuin hirvi. Kitaristit työskentelevät erittäin mainiosti, ja saunditkin ovat kiitettävät, joskin rummut välillä hieman hautautuvat. Kitaristeilta onnistuu myös soolotiluttelut varsin mainiosti, kuulostamatta silti teennäiseltä, saati pakotetulta. Laulajalta myös erittäin hyvä suoritus. Ääni kestää hyvin kovaa ja korkealta laulamisen, joka sopiikin hyvin tällaiseen musiikkiin.

Biisit ovat melko pitkiä, mutta mielestäni vaihtelevuutta riittää sen verran, että pitkästymään ei pääse. Vanha kunnon "Stratovarius-tuplabassari"-meininki tulee ajoin mieleen, mutta se ei ole huono asia. Bändillä on myös erittäin tiukka yhteis-soitto.

Miksaus on erittäin ammattitaitoista työtä, laulu on sopivan pinnassa, ja kitarat soivat raskaasti ja sooloissa sopivan ilmavasti. Tämä ei ole mitään "kotipajassa" tehtyä.

Uskomatonta kyllä, vaikka konsepti on periaatteessa kaikissa biiseissä sama, tuntuu silti jokainen biisi uudelta kokemukselta. Varsinkin "Floating Souls" -biisissä repeää sellainen metallitaivas, josta on vaikea pistää paremmaksi. Varsinkin kitarasoolot, ja basistin työskentely, ovat iloista kuultavaa. Jännite kestää levyn kaikissa biiseissä, joskin viimeinen instrumentaalinen "Skyride" jää heikoimmaksi lenkiksi. Itse asiassa siitä tulee mieleen Elias Viljasen viimeisin sooloplätty!

Tämä bändi olisi mukava bongata keikalla, koska tämäntyyppinen musa toimii parhaiten juuri lavalla. Tässä ei ole yritetty tavoitella mitään maailman omaperäisimmän bändin titteliä, mutta mitäs siitä jos perusjytke on näin hyvin hanskassa ja kone kulkee.

Tästä ei voi varsinaisesti keksiä valittamista, mutta saisiko biiseihin vielä lisää sävyjä, jos muutkin osallistuisivat biisien tekemiseen? Kuitenkin toivon ja uskon todella, että bändi ansaitsee levytyssopimuksen!

Levyn biisit:

 1. To Cursed Lands Again
 2. Where Kingdoms Fall
 3. Floating Souls
 4. Guardian Fellhound
 5. Syride

Epicrenel on:

 • Christian Palin (laulu)
 • Tommi Ahtila (kitara)
 • Risto Kupiainen (kosketinsoittimet)
 • Mikko Sepponen (rummut ja kitara)
 • Jukka Hoffren (basso ja kosketinsoittimet)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Epicrenel: "The Chrystal Throne" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 20.06.2010 ja antoi pisteet 5/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!