Metallimusiikki.net

Kuvatus: "Kalpea Kuulas"

  • Demoarvostelu julkaistiin perjantaina 21.05.2010.
  • Ei saa kommentoida!
  • Luettu 1638 kertaa
  • Bändi:

Kuvatus-yhtye, joka taitaa tulla Tampereen liepeiltä, ja on oikeastaan kahden herrasmiehen combo, on äänittänyt viime vuonna uusimman demonsa. Demon nimi on "Kalpea Kuulas". Bändiläisten työnjaoksi kerrotaan T. Ahoniemen vastaavan melodioista, ja H. Helinin rytmistä. Pannaanpa kuunteluun.

Pojot: 3/5

Saapunut levy on pakattu harvinaisen tyylikkäisiin kansiin, mutta entä sisältö? Aluksi panen merkille, että kitarat jyräävät korviin kuin katupora, kun taas rummut ovat unohtuneet jonnekin studion perille, ilman mikitystä. Biiseissä on ehkä hieman liikaa instrumenttiraitoja. Ilmaisua voisi vähän pelkistää, jolloin tärkeä osa, eli laulu, nousisi paremmin esille. Tällaisessa kotimaisessa asennemusiikissa kun tekstitys on usein tosi tärkeällä sijalla.

Eka biisi ihan kelvollisista aineista kasattu, ehkä hieman pitkähkö. Toisessa biisissä kehnohko äänitys ja miksaus alkavat kyrpimään tosissaan. Semminkin kun biisin sanat, mitä niistä nyt saa selvää, kuulostavat kiinnostavilta. Kolmas, käsittämättömän pitkä (yli 10 minuuttia) biisi alkaa varsin hienosti ja eeppisesti, kuin jokin Nightwishin aloitusmusiikki, mutta sitten tunnelma latistuu. Biisissä on todella hienolta kuulostava melodiaosa, mutta köykäinen kakkososa vesittää hyvän biisin!

Suosittelisin bändiä viljelemään enemmän melodiaideoita, vaikka tässä nyt ollaankin tekemässä black-/death-materiaalia. Lisäksi äänitys ja miksaus pitäisi saada paremmin kuosiin. Tällaisenaan tämä on vähän "olohuoneen nurkassa", kaljanjuonnin parissa, tehtyä kamaa. Olisin antanut arvosanaksi 2 pinnaa, mutta viimeinen piisi on kuitenkin sen verran kehityskelpoinen, että tulos on 3/5!

Levyn biisit

  1. Kuolevalta haudattu
  2. Kuu paistaa, kuollut ajaa
  3. Esi-isä

Kuvatus on:

  • T. Ahoniemi
  • H. Helin
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Kuvatus: "Kalpea Kuulas" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 21.05.2010 ja antoi pisteet 3/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!