Metallimusiikki.net

Cryal: "Fear-Stained"

 • Demoarvostelu julkaistiin sunnuntaina 28.11.2010.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 1572 kertaa
 • Bändi:

Cryal on vuonna 2007 perustettu kotimainen death metal -yhtye, joka pitää majaa Jyväskylä–Viitasaari-akselilla. Juuri muuta tietoa eivät yhtyeen kotisivut eikä arvosteltavaksi tarjottu demo tarjoa, mutta laitetaanpa levy kuunteluun!

Pojot: 4/5

"Manifestation of Bitterness" avaa pelin jykevästi. Soundi on todella tanakka, ja biisissä on vaihtelevuutta ihan mukavasti akustistyylisten väliosien ja kosketinsoitinosuuksien vuorotellessa. Valitettavasti tässä, kuten monessa muussakin death/black metal -tekeleessä, laulu jää todella lapsipuolen asemaan. Äänimaisema on myös tässä ekassa biisissä makuuni hieman liian täyteen sovitettu.

"Solution for the Pain" kulkeekin jo sitten aivan toisella tavalla. Tämä on myös biisinä huomattavasti ensimmäistä parempi. Tyyli luisuu jonnekin melodisemman metallin puolelle. Kertosäe on tarttuva ja kulkeva. Sovituskin on mukavasti avarampi kuin edellisessä. Tässä laulu onnistuu hiukan murtautumaan esiin, mutta sittenkin laulu pitäisi ehdottomasti miksata paremmin erottuvaksi tulevissa biiseissä.

"Scars Never Came" meneekin sitten erittäin mainioksi rytmiseksi leikittelyksi, eli vaikeiksi rytmilajeiksi, rumpalin ja kitaristin kesken. Upeaa. Se tekee samalla biisin myös jännittävämmän oloiseksi. Kyllä tässä ideaa on, enemmän kuin tämän genren keskiarvotuotoksissa. Biisi on myös kohtuullisen dynaaminen, eli eri osien voimakkuusvaihteluita käytetään riittävästi. Ilahduttavasti levyn kannesta löytyvät sanoitukset, jotka nyt eivät edusta mitään suurinta poeettisuutta, mutta toimivat kuitenkin jos ne vain levyltä kuulisi paremmin.

Tässähän nämä tärkeimmät tuli todettua. Eli musiikillisesti, ekaa biisiä lukuun ottamatta, ollaan hyvässä nosteessa. Sounditkin toimivat. Laulu pitäisi kyllä miksata suurempaan asemaan. Mutta näillä varauksilla voin todeta, että: mainiota menoa.

Levyn biisit:

 1. Manifestation of Bitterness
 2. Solution for the Pain
 3. Scars Never Came

Cryal on:

 • Tony Tammelin (kitara)
 • Jari Hokka (laulu)
 • Saku Tammelin (kosketinsoittimet)
 • Mauno Hämäläinen (basso)
 • Arto Hyvärinen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Cryal: "Fear-Stained" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 28.11.2010 ja antoi pisteet 4/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!